'Kullanılmayan elektriğin faturasını mı ödeyeceğiz?'

'Kullanılmayan elektriğin faturasını mı ödeyeceğiz?'
EPDK’nın son açıklaması ile 3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları için sosyal mesafe kuralına uymak adına sayaç okuma yapılmayacak. Abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek. Alanya’da da faturaların bu şekilde hesaplanacak olması ile tartışmalar büyüdü. CHP Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Bu iş benim aklıma yatmadı, vatandaşa iyilik mi yoksa kötülük mü yapılıyor?” şeklinde konuştu.

Demirci’nin paylaşımı ise şu şekilde:

“EPDK açıklamış. 3 ay boyunca elektrik şirketleri fatura okumak için adam göndermeyecekmiş.

Yerine nisan mayıs ve haziran ayları için 2018 ve 2019 aynı aylardaki elektrik tüketiminin ortalaması alınıp faturalar mail, sms vs. yollarla gönderilecek ve para sayaç okunmadan tahsil edilecekmiş.

Anlamadığım şu: Şu anda milletin çoğunun dükkanı kapalı ve en azından nisan sonuna kadar da kapalı kalacak gibi görünüyor. Yani dükkan sahibi ya hiç ödemeyecek ya da çok az elektrik faturası ödeyecek.

Yapılan düzenlemeye göre 2018 ve 2019 yılı aynı aylara ait tüketimlerin ortalaması alınırsa esnaf kullanmadığı elektriğin faturasını ödemek zorunda kalmayacak mı? Bu iş yine CK elektriğe yaramayacak mı?

Eksik bilgim mi var acaba? Bu iş benim aklıma yatmadı. Bu düzenlemeyle vatandaşa iyilik mi yapılıyor, yoksa kötülük mü?” 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 12:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83