Yazan'ı görevinden eden kararname

Alanya'yı sarsan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim değişiminin perde arkasını Alanya Adres araştırdı.

Yazan'ı görevinden eden kararname

Alanya bugün ortaya atılan şok bir iddia ile sarsılmıştı. Alanya Devlet Hastanesi'nin Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yeni yerine taşınmasının ardından Başhekim Doktor Tevfik Yazan'ın yerine Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş'ın atanacağı iddia edilmişti. 

banner111
Konuyla ilgili yetkili isimlerden bir açıklama gelmezken, 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlan KHK/694 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan bir madde konuyu açıklığa kavuşturur nitelikte

Karanamenin 190. maddesi 5. fıkrasında yer alan ifadelere göre yeni hastanede başhekim olarak Tevfik Yazan görev yapamaz. İşte o madde:

"Eğitim ve araştırma hastaneleri başhekiminin eğitim görevlisi tabip veya tıp alanında doçent veya profesör unvanlı tabip; diğer hastane başhekimlerinin uzman tabip veya tıp, hukuk, kamu yönetimi, işletme, sağlık yönetimi alanında lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış tabip; yüz yatağın altındaki hastane başhekimlerinin tabip; ağız diş sağlığı ile ilgili hastanelerde başhekimin diş hekimi olması; başhekim yardımcılarının ise tıp, diş hekimliği veya eczacılık öğrenimi almış olması veya lisansüstü eğitim yapmış olmaları kaydıyka sağlık bilimleri lisansiyeri olması gerekir."

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2017, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83