Alanya'da festival coşkusu başlıyor

Alanya Belediyesi, 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ni bu yıl 25-26-27 Haziran tarihlerinde düzenleyecek. Festivalin bu yılki teması ise “Selçuklu Dönemi” olarak belirlendi.

Alanya'da festival coşkusu başlıyor
Alanya’nın en önemli organizasyonu olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin 18.’si bu yıl 25-26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Her yıl farklı bir konseptle vatandaşların beğenisine sunulan festivalin bu yılki teması ise Selçuklu dönemi olarak belirlendi. Uzun yıllar Selçuklu’ya başkentlik yapmış olan Alanya’nın Selçuklu dönemi ile ilgili tarihi değerleri ve kültürel öğeleri festival süresince ziyaretçilere tanıtılacak.

ÇİFT BAŞLI KARTAL FESTİVALİN SEMBOLÜ OLDU

İnancı temsil eden “Hayat Ağacı Gibi İnançlı ve Güçlü” sloganıyla yola çıkılan festival programında, Selçuklu Devleti’nin sembolü olan ve gücü temsil eden tepesinde çift başlı kartal ve altında yer alan çift ejder figürü festival sembolü olarak kullanılacak.

3 GÜN ÜNLÜLER GEÇİDİ OLACAK

25 Haziran Pazartesi günü saat 17.30’da Yörük Göçü ve Festival Korteji ile başlayarak olan 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde her zaman olduğu gibi bu yıl da birbirinden ünlü isimler sahne alacak. Festivalin ilk konuğu 25 Haziran Pazartesi akşamı saat 22.00’da vereceği konserle Mustafa Ceceli olacak. 26 Haziran Salı günü yine aynı saatte sevilen sesiyle herkesin gönlünde taht kuran Emel Sayın sevenleriyle buluşacak. 27 Haziran akşamında ise, muhteşem sesiyle Ebru Gündeş 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin kapanışını yapacak.

SELÇUKLU DÖNEMİ SERGİLERLE TANITILACAK

Festivalde Selçuklu temalı kıyafetlere, Selçuklu mutfak gereçlerine, Alanya Kalesi’nde bulunan eserlere, Ortaçağ Anadolu Sikkeleri sergisine yer verilecek. Bunun yanı sıra geleneksel el sanatları da (Telkâri, Çini, Tezhip, Ebru, Cam Üfleme, Sedef İşleri, Hüsnühat, Minyatür, Doğal Taş İşleme, Seramik) sergilenecek. Yine fotoğraf sergileri, İpek Kozası Çiçek, Muz Lifi eserleri de ziyaretçilere tanıtılacak.

Ayrıca Letonya, Litvanya ve Estonya’dan oluşan Baltık Ülkeleri’nin 100. Yıl kutlamaları da festival kapsamında yapılacağı açıklandı.

YÜCEL: “FESTİVALİMİZE BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklama ile vatandaşları festivale davet etti. Başkan Yücel; “Alanya Belediyesi olarak bu yıl 18.’sini organize edeceğimiz Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde yine birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu 3 gün geçireceğiz. Gündüz çeşitli etkinliklerle Selçuklu Dönemi’nin Alanya’sını tanıyacak olan misafirlerimiz akşamları ise muhteşem konserlerde birbirinden değerli sanatçılarla buluşacak. Bu unutulmayacak festivalimize bütün vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 16:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83