Caz günleri tüm hızıyla devam ediyor

14. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin üçüncü akşamında Jennah Bell ve Şenay Lambaoğlu sahne aldı.

Caz günleri tüm hızıyla devam ediyor
Son yıllarda gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerle Türkiye’nin önemli kültür-sanat şehirlerinden biri haline gelen Alanya’da 14. Uluslararası Caz Günleri devam ediyor. Caz Günleri’nin 3. akşamında Jennah Bell ve Şenay Lambaoğlu sahne alırken aralıksız 3 saat süren konserlerde binlerce vatandaş caz müziğe doydu.

SAHNEYE İLK OLARAK JENNAH BELL ÇIKTI

14. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin üçüncü akşamında sahneye ilk olarak Amerikalı sanatçı Jennah Bell çıktı. Müzikal çalışmalarını her yönüyle kendisi tasarlayan Jennah Bell’e klavyede Nick Semrad eşlik etti. Gitar eşliğinde en güzel şarkılarını Alanyalı caz severler için seslendiren Jennah’a vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi. Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Jennah Bell ve ekip arkadaşına konserinin ardından teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

LAMBAOĞLU ŞARKILARIYLA MEST ETTİ

Alanya Caz Günleri’nde 3. günün kapanışını Şenay Lambaoğlu yaptı. Şarkılarıyla kendisini dinlemeye gelen caz severleri mest eden Lambaoğlu, dinleyicilerinden büyük alkış aldı. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında katıldığı festivallerle son dönem kadın caz vokalistlerinin en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilmesinin yanı sıra çağdaş kadın ozan kimliği ile de öne çıkan Lambaoğlu’na davulda Erdem Göymen, piyanoda Tolga Bedir, Kontrbasta ise John Maatthew Hall eşlik etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sahnede Can Yücel’den Nazım Hikmet’e, Ömer Hayyam’dan Füruğ Ferruhzad’a dek unutulmaz ozanların unutulmaz eserlerine yer veren sanatçıya ve ekibine konser sonunda teşekkür plaketi takdim etti.

USTA GAZETECİLER DE CAZ GÜNLERİNİ TAKİP ETTİ

Habertük Gazetesi’nin köşe yazarlarından usta gazeteci Sermet Severöz ve NTV televizyon kanalının deneyimli spikerlerinden Erhan Ertürk de caz günlerini takip edenler arasındaydı. Gazeteci Sermet Severöz ve spiker Erhan Ertürk ile yemekte bir araya gelen Başkan Yücel, ikiliyle hem sohbet etti hem de caz müziğin deneyimli sanatçılarını ikiliyle birlikte dinledi.

CAZ GÜNLERİNDE FİNALİ AYHAN SİCİMOĞLU&LATİN ALL STARS GRUBU YAPACAK

14. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin son akşamında Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars grubu sahne alacak. Müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve grubun perküsyonu Sicimoğlu’na bu güzel akşamda vokalde Suami Ramirez Veliz ve Yaima Aguirre Hechavarria, trombonda Taşkın Akarsu, trompette Barış Doğukan Yazıcı, saksafonda Serhan Erkol, klavyede Sercan Mısır ve davulda Okan Duman eşlik edecek.

BAŞKAN YÜCEL CAZ SEVERLERİ FİNAL AKŞAMINA DAVET ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel caz severleri, tarihi Kızılkule Meydanı’nda Alanya Kalesi’nin ışıkları altında gerçekleşecek 14. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin finaline davet etti. Başkan Yücel; “Hem şehrin monotonluğundan uzaklaşmak hem de sonbaharın kendisini göstermeye başladığı bugünlerde caz tutkunlarına muhteşem bir müzik ziyafeti sunduğumuz Caz Günlerimizin final gecesine tüm vatandaşlarımızı bekliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83