Engelli gencin sahne hayali gerçek oldu

25 yaşındaki zihinsel ve fiziksel engelli Mehmet Öztürk'ün sahneye çıkma hayali gerçek oldu.

Engelli gencin sahne hayali gerçek oldu

Bir süredir saz eğitimi alan, ritim tutmasını ve türkü söylemeyi öğrenen zihinsel ve fiziksel engelli Mehmet Öztürk, Yeşilpark Kültür Merkezinde sergilenen Entrikalı Dolay Komedyası adlı tiyatro oyunu sırasında hocası Osman Kocağöz ile birlikte sahneye çıkarak sazıyla türkü söyleyip ritim tuttu.

banner111
Saz çalıp, şarkı söyledi

En büyük hayali sazıyla sahneye çıkmak olan engelli genç ailesiyle birlikte Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'ten destek istedi. Başkan Genç, DHT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ile görüşerek engelli Mehmet Öztürk'ün hayalinin gerçeğe dönüşmesini sağladı. Her cuma günü ücretsiz olarak sergilenen tiyatro gösterisi sırasında Mehmet Öztürk hocası ile birlikte sahne alarak saz çalıp şarkı söyledi.

Mehmet hepimizi gururlandırdı

Belediye Başkanı Turgay Genç, "Mehmet'in mutluluğu bizim için çok önemliydi. En büyük hayali sahnede yeteneklerini göstermek olan genç kardeşimizin ailesi bana gelerek durumu anlattı. Bende Sanat yönetmenimiz Müfit Kayacan ile durumu paylaştım. Yüzlerce seyircinin önünde sahneye çıkan Mehmet, başta ailesi olmak üzere hepimizi gururlandırdı. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83