Festivalde bir gün böyle geçti

Bu yıl 17.’si düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali temsili Yörük Göçü’yle başladı. Çeşitli ülkelerden kardeş şehir heyetlerinin de katıldığı festival, renkli korteji, konserleri, animasyonları ve bir biriyle yarışan yöresel stantlarıyla zengin bir görsel şölene dönüştü.

Festivalde bir gün böyle geçti
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen, “SEVGİ” temalı 17. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali bugün başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen dua töreniyle yola çıkan korteje, Yörük Göçü damga vurdu. Alanya Belediyesi Mehter Takımı’nın eşlik ettiği kortejde ilginç görüntüler yaşandı. Yol kenarına dizilen vatandaşların akışları eşliğinden İskele Şelale meydanına doğru yol alan kortejde Alanya’nın unutmayacağı görsel show yaşandı. Korteje, protokol, STK temsilcileri, siyasiler, vatandaşlar, kardeş şehirler, folklor ve animasyon grupları, vosvoslar, römorklarında Alanya kültürün sergileyen traktörler, TRT Dizisi Diriliş Ertuğrul’u canlandıran grup da eşlik etti.

YÖRÜK GÖÇÜ DAMGA VURGU

Yörük Göçünün damga vurduğu Festival Kortejinde, yörük kültürüne ait bir çok detaya yer verildi. Deve üzerindeki gelin, at üzerindeki damat, aileleri ile yaylaya göçen yörük beyleri, Yörüklerin kullandığı bakır güğümler, beşikteki bebeler, yayıklar, körükler, örsler, üzengiler, kepenekli çobanlar ve dokuma tezgahları korteje katılan davetlilerin ilgi odağı oldu. 

“ALANYA DOLU DOLU 3 GÜN YAŞAYACAK”

Tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde İskele Şelale Meydanı’nda son bulun kortej yürüyüşünün ardından 3 BAS Grubu sahneye çıktı. 3 BAS grubunun Karacahisar Kalesi, Çökertme, Bolu Beyi, Karadeniz Türküsü, Rusya ve Brezilya’dan seslendirdiği müthiş şarkılardan sonra gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, festivalin resmi konuşmasını yaptı. Başkan Yücel, Alanya’nın dolu dolu 3 gün yaşayacağını söyleyerek, vatandaşları festivale davet etti.


“ÇITAMIZI HER YIL YÜKSELTİYORUZ”

“Festivalimizin her yıl çatısını yükselterek Türkiye’deki sayılı festivaller arasındaki yerimizi aldık” diyen Belediye Başkanı Yücel, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu yıl ki festivalimizin ana teması SEVGİ. Sevgi Hep Vardı sloganıyla Alanya Müze’sinde sergilenen Roma Dönemi’ne bir ostotek (sevgi taşı) parçasından ilham aldık. Festivalimizde birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrimizin zengin tarihsel değerlerini de gün yüzüne çıkarmak istedik. Bununla ilgili de sergiler tertipledik”.

“SEVGİ MESAJINI FESTİVALİMİZ ARACIĞIYLA BİR KEZ DAHA TÜM DÜNYAYA ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

“Bugün tüm dünyanın ihtiyacı olan sevgi mesajını vatandaşlarımız, festivale katılan yerli ve yabancı misafirlerimiz aracılığıyla bir kez daha tüm dünyaya ulaştırmak istiyoruz. Farklı dil, din ve kültürlerin güven ve barış içinde yaşadığı örnek bir şehrimiz var”.


“24 KARDEŞ ŞEHRİMİZLE KARDEŞLİK İLİŞKİLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

“Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı kültürlerden 24 kardeş şehrimiz var. Bunlardan 7 tanesi bu yıl festivalime katıldı. Almanya’nın Gladbeck, Polonya’nın WodzislavSlaski, Rusya’nın Murmansk ve Dergachi, Litvanya’nın Trakai ve Silute , Tunus’un Mahdia şehirlerinin belediye başkanları ve temsilcileri aramızda. Biz 24 kardeş şehrimizle de barış ve kardeşlik ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin misafirperverliğini, kültürümüzü tanıtmak istiyoruz”.

“ALANYA’YI SEVİYORUZ”

Bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Yücel, “Alanya’yı seviyoruz. Vatandaşlarımızın güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Bu güzel yaz akşamında sevgimiz, kardeşliğimiz hiç bitmesin, sevgiyle kalın, sevgiyle yaşayın “ sözleriyle konuşmasını tamamladı.


“FESTİVALE PROTOKOL DA BÜYÜK İLGİSİ GÖSTERDİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliği yaptığı 17. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne turistler ve vatandaşların yanısıra protokol de büyük ilgi gösterdi. Festivale, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, üniversite rektörleri, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının birim amirleri de festivale katılarak Belediye Başkanı Yücel’e destek verdiler.

“MİLLETVEKİLİ YURDAKUL: ALANYA’YA VE ÜLKEMİZE YAKIŞAN BİR FESTİVAL”

Festivalin açılış konuşmasında söz alan MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, “Alanya ve ülkemize yakışan bir festival hazırlanmış. Belediye Başkanımız Yücel’e, personeline ve Alanya halkına teşekkür ederim” dedi.

“SELÇUKLU’NUN BAŞKENTİNE YAKIŞMIŞ”

17. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ni çok beğendiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ise festivalin Selçuklu’nun başkenti Alanya’ya yakışan bir festival olduğunu kaydetti. Günal, “Alanya bu yıl 17. sini düzenliyor. Her yıl üstüne koyuyor. Ayrıca sosyal belediyecilik alanında, eğitim alanında ve gençlere yönelik yaptıkları hizmetlerden dolayı da Sayın Başkanımızı tebrik ediyorum. Bunda sonraki hizmetlerinde de destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Resmi programın ardından Belediye Başkanı Yücel, protokolle birlikte yöresel stantları gezdi; daha sonra da kardeş şehirler için düzenlenen “hoşgeldiniz” yemeğine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83