MFÖ, Alanya halkıyla buluşuyor

MFÖ, Alanya halkıyla buluşuyor
MFÖ, 20 Ekim'de Alanya Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nde Alanya halkıyla buluşuyor.

1965'te tanışan Mazhar Alanson ve Fuat Güner'in birlikte yer aldıkları ilk grup, içinde Ali Serdar, Semih Oksay ve Fikret Kızılok'u da barındıran Kaygısızlar'dı. Bir süre sonra Barış Manço'yla çalışmaya başlayan ikilinin o sıralar tanımadığı Özkan Uğur; Kurtalan Ekspres, Erkin Koray, Ersen ve Dadaşlar gibi müzisyenlere eşlik etmekteydi.

Yola Mazhar-Fuat olarak başlayan grup, içinde sonradan ünlenecek parçaları Güllerin İçinden'i de barındıran ilk albüm Türküz Türkü Çağırırız'ı 1973'te yayınladı. Özkan Uğur'un katılması, 1976'da Ayhan Sicimoğlu ve Galip Boransu'nun da dahil olduğu İpucu Beşlisi'nin kurulmasıyla gerçekleşti.




İpucu Beşlisi'nin dağılmasıyla bir süreliğine ayrı yollara giden üçlüden Fuat Güner ve Özkan Uğur, Ferhan Şensoy'un oyunlarına müzik bestelemeye başladı. Daha sonra bir araya gelerek Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Seyyal Taner'in arkasında çaldılar 1984'te çıkan Ele Güne Karşı albümüyle birlikte toplam 13 albümde (3 best of, 10 stüdyo albümü) dillere dolanan sayısız şarkıya imza atan, ülkenin dört bir yanında dopdolu konserlerde sahne alan MFÖ, 1985 ve 1988'de iki defa Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldı. İlerleyen dönemde Fahir Atakoğlu ve Yavuz Çetin gibi değerli müzisyenlerle çalışan grup, özellikle hep aynı dizilimle yer aldıkları eğlenceli ve dinamik canlı performanslarıyla ön plana çıktı. Ele Güne Karşı, Ali Desidero, Güllerin İçinden, Sarı Laleler, Sakın Gelme, Mazeretim Var Asabiyim Ben, Sude, Yalnızlık Ömür Boyu ve Buselik Makamına gibi şarkılar, grubun efsane statüsüne ulaşacağı yolun temellerini attı.

Türkiye’de popüler müziğin öncü ve efsane grubu MFÖ unutulmaz klasiklerini bu kez de 20 Ekim Pazar günü saat 21.00 de siz Alanyalılar için seslendirecekler. Böyle güzel bir geceye eşlik etme şansını sakın kaçırmayın. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83