Rus Şarkı Festivali'ne Alanya damga vurdu

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği öğrencileri Moskova'da düzenlenen festivalde ilk iki sırayı alarak büyük başarı kazandılar.

Rus Şarkı Festivali'ne Alanya damga vurdu

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 7. Uluslararası Rus Kültürü Şarkı Festivali'nde Türkiye ve Alanya'yı Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği öğrencilerinden 12 yaşındaki Tais Saka ve 10 yaşındaki kardeşi Yalkı Saka temsil etti. 7. Uluslararası Rus Kültürü Şarkı Festivali'nde Türkiye, Fransa, İspanya, Almanya, Bulgaristan, Rusya, Kanada, Moldova, Azerbaycan, Hırvatistan, ABD, Kazakistan, Ermenistan, Ukrayna, Letonya, Beyaz Rusya, Güney Osetya, İtalya ve Malta gibi ülkeler yarıştı. 

banner111
Hem izleyenleri, hem de jüriyi şarkılarıyla büyüleyen Tais Saka birinci, kardeşi Yalkı Saka ise ikinci oldu. Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, 7. Uluslararası Rus Kültürü Şarkı Festivali'nde Türkiye ve Alanya olarak birinci olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gündüz "Rusya'da bu önemli başarılarıyla Türkiye ve Alanya adını duyuran, bu vesileyle Alanya tanıtımına da katkı sağlayan öğrencilerimiz Tais ve Yalkı Saka kardeşleri kutluyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83