Spor tutkunları Alanya'da yürüdü

Alanya’da yaşayan doğa sporları tutkunları Kızılalan’da hem oryantiring yaptı hem tarihi yolu yürüdü.

Spor tutkunları Alanya'da yürüdü

 Alanya Kent Konseyi ve Doğa Severler Federasyonu iş birliği ile Alanya’daki tarihi ve doğal güzelliklerin turizme kazandırılması için başlatılan ve bu pazar ikincisi düzenlenen doğa yürüyüşüne yaklaşık 60 kişi katıldı. 

banner111
Türkiye Oryantiring Federasyonu Sportif Direktörü Veysel Güler doğa severlere Oryantiring sporu hakkında bilgi verdi. İkili ve üçlü takımlara ayrılan doğa severler gerekli ekipmanları aldıktan sonra ormanın çeşitli yerlerine gizlenmiş olan hedefleri aramaya başladı. Yaklaşık 1,5 saat süresince  zamana karşı yarışan doğa severler bir yandan hedef bulma heyecanı yaşarken bir yandan spor yaptı bir yandan doğanın tadını çıkardı.

ORYANTRİNG NEDİR?

Harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Ülkemizde de Federayonu bulunmaktadır. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

ÖZCAN: ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK 

Etkinlik sonrası açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ‘İlkini yüksek katılımla Syedra’ya düzenlediğimiz doğa gezimizin İkincisini Kızılalan’a düzenledik. Bu sefer sadece yürüyüş değil aynı zamanda bir strateji sporu olan Oryantiring sporunu tanıdık. Federasyon Direktörümüz Veysel bey’e bizimle oldukları için teşekkür ediyorum. 
Doğa sporu etkinliklerimiz devam edecek katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum herkesi doğa-tarih-spor içeren bu organizasyonlarımıza katılmalarını tavsiye ediyorum’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 18:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83