YENİ ALANYALILAR İFTARDA BULUŞTU

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Müftülüğü tarafından Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar için düzenlenen iftar programına katıldı.

YENİ ALANYALILAR İFTARDA BULUŞTU

 İlçe Müftülüğü her yıl olduğu gibi bu yılda İskele Meydanı’nda Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar için büyük bir iftar sofrası kurdu. Bu yıl 4. düzenlenen ve 400 civarında kişinin katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, "Alanya’mızda sevginin, hoşgörünün, insani bütün güzelliklerin İlçemizde yerleşik yaşayan yabancılarla doyasıya paylaşıldığını, Alanyalıların bu yeni Alanyalı komşuları ile büyük bir memnuniyet içinde yaşadıklarını, Alanya’nın bir huzur ve mutluluk kenti olduğunu bu sofra ile bütün dünyaya göstermek istedik. Yabancıların da Alanya’da yaşamaktan mutlu olduklarını bizzat katılımları ile göstermelerini arzu ettik" dedi.

banner111
‘‘RAMAZAN AYI HOŞGÖRÜ VE BARIŞ AYI’’

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven iftarda yaptığı konuşmada Ramazan ayının hoşgörü ve barış ayı olduğunu söyledi. Alanya’da barış ve huzurun hakim olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, ‘‘Alanya’nın güzelliği burada. İnançlar, dinler, kültürler farklı olsa da herkes birbirine saygılı. Bizler de bu hoşgörü ortamına bir nebze de olsa katkıda bulunabildiysek ne mutlu. Alanya’yı idare eden yöneticiler olarak, Alanya’daki bu huzurun ve güvenin devamı için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Alanyalılara hizmet ettiğimiz gibi yerleşik yabancılara ve turistlere de aynı hizmeti vereceğiz. Bu akşam buradaki tablo herkese örnek gösterilmesi gereken bir tablo. İslamiyet hoşgörü dinidir. Bütün dinlere ve inançlara saygılıdır. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ’’ dedi.

YABANCILARDAN TEŞEKKÜR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ve İlçe Müftüsü Mustafa Topal’a teşekkür eden yabancı din adamları ve yabancı dernek destekleri, “Alanya’da yaşamaktan mutlu olduklarını belirttiler. Alanya’ya hoşgörü, saygı ve sevginin hakim olduğunu belirterek, kendilerini Alanyalı olarak gördüklerini söylediler.

İskele Meydanı’nda düzenlenen iftar programına, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Alanya Belediye Başkan Vekili Mehmet Kula, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Yabancılar Meclisi Üyeleri, Fahri Konsoloslar ve çok sayıda yerleşik yabancı katıldı

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 10:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83