15 PARTİDEN 210 ADAY YARIŞACAK

1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26'ncı dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Antalya'da 15 partiden 210 aday yarışacak.

15 PARTİDEN 210 ADAY YARIŞACAK
Genel seçimler için 15 parti, belirlediği 14'er aday ile seçmenin karşısına çıkacak. Antalya'dan bağımsız aday, seçime girmeyecek. Seçime katılacak Partiler; Millet Partisi, Vatan Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Liberal Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, Büyük Birlik Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Komünist Parti olarak açıklandı.

ADAY PROFİLLERİ

Mecliste grubu bulunan partilerin aday listesinde üniversite mezunu olan adaylar sıralamasında 14 adayın tamamıyla CHP ilk sırada yer alırken, 13 üniversite mezunuyla AK Parti ikinci, 11 üniversite mezunuyla MHP üçüncü sırada, HDP ise 8 üniversite mezunuyla 4'ncü sırada yer aldı.
Yine mecliste grubu bulunan partilerin ilk altı adayı arasında HDP üç, AK Parti iki, CHP'nin ise bir kadın adayı yer alıyor. MHP'nin ise ilk 6 adayı arasında kadın bulunmuyor.

Yine mecliste grubu bulunan partilerin aday seçimlerinde avukatların çokluğu dikkati çekiyor. AK Parti ve CHP, ilk 6 adayın listesinde 2'şer avukatla seçime girerken, AK Parti'de yasama görevlisi iki isim de bulunuyor. MHP ve HDP'nin ilk 6 sırasında ise 1'er avukat bulunuyor. 
Meslek gurubuna göre partilerin ilk altı aday profili şu şekilde oluşuyor:

AK Parti: 2 avukat, 2 yasama görevlisi, 2 mühendis

CHP: 2 avukat, 2 doktor, 1 yönetici, 1 turizmci.

MHP: 1 öğretim görevlisi, 1 doktor, 1 inşaat mühendisi,1 emekli öğretmen,1 avukat ve 1 işadamı.

HDP: 1 mühendis, 1 avukat,2 muhasebeci, 2 serbest çalışan.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 16:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83