'AFETTEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİNİN BORCU ERTELENSİN'

CHP Antalya Milletvekili Halkın Doktoru Niyazi Nefi Kara, İl ve İlçe Örgütü ile beraber Demre’yi ziyaret etti. Yaşanan fırtına, lodos ve hortum nedeniyle zarar gören halkı dinleyen Kara, yaşanan felaketin bir doğal afet olduğunu ve halkın çaresiz durumda kaldığını ifade etti.

'AFETTEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİNİN BORCU ERTELENSİN'

 5 kilometre boyunca 50 dönüm portakal bahçesi, 500 dönüm sera ve Demre Atatürk İlkokulu’nun çatısının da aralarında olduğu yaklaşık 15 milyon TL’lik zararın oluştuğunu ve 10 vatandaşın yaralandığını belirten Kara, zarara uğrayan vatandaşlardan ve Demre Kaymakamlığı ile İlçe Tarım Müdürlüğü ve Müftülüğü ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

banner111
Demre’de bulunan 300 adet sera ve bahçeden sadece 60 tanesinin sigortalı olduğunu, çoğu üreticinin ise kiracı olmasından ötürü Devletten gelecek herhangi bir zarar temin amaçlı yardımın üreticiye değil bahçe sahibine verilecek olmasının üreticinin mağduriyetini daha da arttıracağını belirten Halkın Doktoru Niyazi Nefi Kara, yasal mevzuata uygun yapılmayan sözleşmeler nedeniyle yaşanan felaketin ardından bazı ailelerin çocuklarıyla beraber sokakta kaldıklarını söyledi. 
Bölgedeki üreticinin, 15 milyon TL’lik zararının var olan kredi borçlarının üzerine yeni mağduriyetler yarattığını ifade eden CHP’li Kara, çiftçinin kredi borçlarının ertelenmesi, faizlerin silinmesi ve çocuklarının eğitim ve yaşam desteğinin göz önünde bulundurularak ailelere yardım yapılması gerekliliğinin üzerinde durdu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 14:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83