Ak Gençlik Menderes'i andı

Ak Gençlik Menderes'i andı
AK Parti Alanya İlçe Gençlik Kolları yönetimi 27 Mayıs Adnan Menderes’in idam edilmesini unutmadı.

27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askerî darbe olarak tarihte yerini alan ve ayrıca 27 Mayıs Askerî Müdahalesi ya da 27 Mayıs İhtilâli olarak da anılan Adnan Menderes’in idamı vatan ve dava insanlarını büyük yasa boğmuştu. Darbe emir komuta zinciri içinde yapılmayarak; 37 düşük rütbeli subayın planları ile icra edilmiştir.
AK Parti Alanya Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetimi 27 Mayıs 1960 Adnan Menderes idamını unutmayarak, Adnan Menderes anısına AK Parti ilçe teşkilat binasına pankart astı. AkGençlik demokrasi şehitleri Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını unutmadıklarını ve hiçbir zamanda unutmayacaklarını dile getirdi.
Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun, “27 Mayıs 1960 darbesi bizler için sadece bir darbe değil, aynı zamanda insanlığa ve demokrasiye zincir vurulduğunun en büyük resmi olarak tarihimizde kara tarih olarak yerini almaktadır. Böylesi bir emir komuta ve demokrasiden uzak bir eylemde bulunulması aynı zamanda bizlere utanç veriyor. Geçmişten bugüne tarihine ve davasına sahip çıkan yoldaşlar sayesinde bu zamana kadar geldik. Şimdi bayrağı bizler devir aldık, tarihini bilen bir gençlik ile davamıza nefer olacağız. Bu dava yolunda canını ortaya koyan büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 18:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83