Ak Parti Antalya delege seçimleri tamamlandı

AK Parti Antalya ilçe teşkilatları kongre sürecinin ilk adımı olan delege seçimlerini gerçekleştirdi.

Ak Parti Antalya delege seçimleri tamamlandı
Parti üyelerinin oy kullandığı delege seçimlerinde mahalle başkanlarının da içerisinde yer aldığı komisyonlar Kemer ilçesi hariç delege seçimlerini tamamlandı. Parti teamüllerine uyulmayan Kemer ilçesinde ise parti yönetiminin çoğunluğunun istifası sebebiyle münfesih duruma düşüldüğü ve seçimlerin yeni yönetimin seçilmesinin ardından ileri bir tarihte yapılacağı bildirildi.

18 ilçede sorunsuz tamamlandı

Delege seçimleri nin 16 yıllık geçmişi bulunan AK Partinin teamüllerine uygun bir şekilde 18 ilçede sorunsuz yapıldığı , meclis üyeleri kadın ve gençlik kolları ana kademe yönetimleri, mahalle başkanları ve yönetimleri ile AK Partiye gönül veren üyelerin mahalle mahalle kurulan sandıklarda kullandıkları oylarla delegelerin belirlendiği bildirildi.

İlçelerde ki delege seçimlerini ilçe ilçe gezerek sandık başında takip eden AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer Kemer ilçesi hariç tüm ilçelerin seçimlerinin tamamlandığını belirterek parti üyelerinin katılımlarıyla Kemer hariç tüm ilçelerimizde delege seçimlerinin tamamladıklarını söyledi. İlçelerde AK Partinin sancağını zirveye taşıyacak ilçe yönetimlerini seçecek delegelerin parti üyelerin katılımıyla demokratik şartlar içerisinde seçtiklerini hatırlatan Sümer, ancak Kemer ilçe teşkilatının delege seçimlerinde gerekli teamüllere uyulmadığı, gerekli hassasiyetin gösterilmediğinin tespit edildiğini, hemen konuyla ilgili araştırma başlatılarak genel merkezin bilgisi dahilinde Kemer’deki seçimleri iptal ettiklerini açıkladı. Kemer ilçe başkanlığında konuyla ilgili toplantı gerçekleştirdiklerini de hatırlatan İl Başkanı Sümer , toplantının ardından ilçe yönetiminin çoğunluğunun istifa ederek ilçe teşkilatının münfesih duruma düştüğünü kaydetti. Sümer, bu şartlarda Kemer ilçesinde delege seçimlerinin genel merkez tarafından belirlenecek yeni ilçe başkanının nezaretinde ilerleyen tarihlerde yenileneceği bilgisini paylaştı.

Sümer: " Antalya'da yeni rekorlar kıracak kadro oluşturacağız"

Yeni atanacak olan yönetimin parti teamüllerine uygun bir şekilde delege seçimlerini yaparak ilçe kongresini gerçekleştireceğini söyleyen AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe kongreleri öncesi tüm ilçelerdeki delege seçimlerini İl Başkanı olarak yakından takip ettiğini söyledi. Sümer şöyle devam etti. " Parti kurallarımızın, demokratik şartların dışına çıkan disiplinsizliklere partimiz adına asla müsaade etmedik bundan sonrada etmeyiz. Kongrelerle birlikte AK Parti tazelenerek yoluna devam edecektir. Partimizin kaderi ile milletimizin kaderinin bütünleştiği bu dönemde milletin partisi olan AK Partimiz şahısların üzerine değil milletin çıkarı doğrultusunda belirlenecek kadrolar tarafından yönetilmiş ve yönetilmeye devam edecektir. Bu kadrolarla kurulan teşkilatımız AK Partimiz milletimizin bizlere emaneti olup, parti içi disiplinin bozulamayacağı Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşudur. Partimizin 2023 hedefleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde emin adımlarla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte Antalya’da gerçekleştireceğimiz kongreler ile Antalya’da yeni rekorlar kıracak bir kadronun oluşturulması için var gücümüzle çalışıyoruz” .

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83