AK Parti'li kadınlar startı verdi

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkenin ilerlemesinin önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağını savundu.

AK Parti'li kadınlar startı verdi

AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Konyaaltı İlçe Teşkilatı’nda kadınlara, Halk Oylaması Sürecini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

banner111
AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rifat Durukan ve Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayla Bilgin Duygulu ile birlikte kadın kolları üyelerine konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkenin ilerlemesinin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırdığını söyledi.

Yanlış bilgi ve provokasyona sebebiyet vermemek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin halka doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini söyleyen Başkan Özkoç, “Bu sistemin en önemli özelliği yürütmenin iki başlılığına son vermesi ve vesayetin ülkemiz üzerindeki baskılarına son verecek olmasıdır. 1982 anayasası Cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler tanımış bir anayasadır. Bu nedenle şu andaki sisteme göre yürütmenin başında hem başbakan hem de cumhurbaşkanı vardır. Bu iki başlılığın ülkemize verdiği zararı görmek için dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlattığı günleri hatırlamamız yeterli olacaktır. Şu an da yürürlükte olan 1982 anayasası darbeden sonra oluşturulmuş bir anayasadır. Bu anayasa oluşturulurken masada halk, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler yoktu. Bu nedenle artık bu anayasayla ve bu anayasanın öngördüğü parlamenter sistemle yola devam etmemiz mümkün değildir. Yapılmak istenen değişiklik kesinlikle bir rejim değişikliği değil, hükümet sistemi değişikliğidir. Anayasamızın ilk 4 maddesinde hiç bir değişiklik olmayacaktır. Yakın tarihimize göz attığımızda mevcut parlamenter sistemin artık ülkemize yeterli gelmediğini görüyoruz. Bu sistem beraberinde hükümet kurma (güvenoyu) sıkıntılarını getiriyor. Bu ülke 19 yılda 21 hükümet değişikliği görmüş bir ülke. Bu durum maalesef siyasi ve ekonomik istikrarsızlığı, güvensizlik ortamını ve kaosu beraberinde getiriyor. Tüm bunlar darbelerin önünü açıyor. Koalisyon hükümetlerinin doğurduğu sıkıntılar yüzünden hem millete hizmetin önü kapanıyor hem de sorumluların belirlenmesi imkânsız hale geliyor” dedi.

“Mevcut Sistem Yetersiz”

Türkiye’nin sürekli değişip ve geliştiğini bu nedenle artık mevcut sistemin ülkeye yetersiz geldiğini belirten Başkan Özkoç, “Cumhurbaşkanlığı sisteminde ise yürütmenin iki başlılığı ortadan kalkıyor. Koalisyon hükümetleri, güven oyu krizleri, milletvekili transferleri, 367 krizleri ve bu durumların getirdiği kaos ortamları bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömülüyor. Yeni sistemde yasama, yürütme ve yargı erkleri de birbirinden tamamen ayrılıyor. Meclis sadece yasa yapma vazifesini yerine getiriyor. Bakanların yasa tasarısı sunma hakkı kalkıyor. Yargının bağımsızlığı ilkesinin yanına tarafsızlık ilkesi ekleniyor. Cumhurbaşkanı, bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcılarına yargılamanın yolu açılıyor. 18 yaşındaki gençlerimize seçilme hakkı geliyor. Halkın temsil kabiliyetinin arttırılması için milletvekili sayısı 600 e çıkarılıyor. Kısacası Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülkenin ilerlemesinin önündeki tüm engeller kaldırılıyor. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizin önünde hiç bir engel kalmıyor. 16 Nisan da halkoylamasından “Evet” çıkacağına yürekten inanıyoruz. Bunun için de tüm AK Parti kadın kolları teşkilatları olarak her zamanki gibi tüm gücümüzle sahalarda olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 12:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83