'AK Parti, merhamet ve vicdan hareketi'

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur ÇELİK, TBMM bütçe görüşmelerinde kürsüye çıktı.

'AK Parti, merhamet ve vicdan hareketi'

 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2017 yılı bütçesi için söz alan vekil, kurumun yurtdışındaki faaliyetlerinin önemine değindi. "Bizler 780 Bin Kilometre karelik toprak parçasından çok daha büyük bir gönün coğrafyasına sahibiz. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Özal'ın dediği gibi, " Adriyatik'ten Çin Seddine kadar" olan coğrafyada, ortak tarih, kültür ve dil birliği ile bağlı olduğumuz soydaşlarımız ve akraba topluluklarımız ile beraber yüz yıllardır varız ve var olmaya devam edeceğiz" dedi. 

banner111
Geçmişte geniş bir coğrafya ile kurulan bağların yok sayıldığını söyleyen vekil, " Bu gerçeklik maalesef yıllar yılı göz ardı edilmiş, bizleri Semerkant'la, Buhara'yla, Saraybosna'yla, Halep'le, Kerkük'le, Prizren'le, Kazan'la birleştiren bağlar yok sayılmış, bir yıllara dayanan geçmişiyle soydaşlarımız ve akrabalarımız ile olan ilişkilerimiz ihmal edilmiştir" dedi. 

Vekil, kurumun kuruluş amacının "Yurtdışındaki soydaş ve akraba toplulukları ile var olan bağları kuvvetlendirmek, yurtdışındaki vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, etkili diplomasi,  güçlü diaspora ve etkin lobi faaliyetleri yürütmek" olduğunu dile getirdi.

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞININ ÖNEMİ

Çelik, Başkanlığın, İslamofobiye, yabancı düşmanlığına, eğitim ve aile birleşimi sorunlarına maruz kalan 6 milyon vatandaşa umut kapısı olduğunun altını çizdi. "ayrımcılıkla mücadele, aktif yurttaşlık ve katılım, yurt dışında oy kullanma, mavi kart, hukuk eğitim programları ve vatandaş buluşmaları" gibi çeşitli çalışmalar ile yurtdışında yaşayan vatandaşların haklarına sahip çıkıldığını söyledi. 

Çelik ayrıca, Sistematik asimilasyon çalışmalarının var olduğu coğrafyalarda, "Yurtdışı Genç Liderler ve Gençlik Köprüleri programlarıyla", "Türkiye Stajları, Yurtdışı Vatandaşlar Araştırma Destek Bursları" gibi faaliyetlerin yürütülerek örf ve adetlerin canlı tutulduğunu, kültür kopukluklarının önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti. 

Bu zamana kadar soydaş ve akraba topluluklarına yapılan devrim niteliğindeki hizmetleri anlatan Çelik, 2011 yılından bu yana 100 milyon lira'dan fazla yatırım ile 70'in üzerinde ülkeden 1035 projenin desteklendiğini söyledi.

FETÖ TERÖRÜNE KARŞI ETKİLİ GÜÇ: YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI

Milletvekili Sena Nur Çelik, YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞININ, FETÖ terör örgütünün okullarının yıllardan beri yurtdışında yürüttüğü Türk düşmanlığı faaliyetlerine karşı etkin bir silah olacağını ve önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. "FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN OKULLARINDA YETİŞEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER BUGÜN YURTDIŞINDA TÜRKİYE’Yİ KARALAMA KAMPANYALARINDA EN ÖN SAFLARDA YER ALIYOR. BAŞKANLIĞIN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR, FETÖ'NÜN ETKİN OLDUĞU COĞRAFYALARDA BU ETKİYİ KIRMAYA KATKI SAĞLAYACAĞINDAN AYRICA ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR" dedi. Bu alanda 160 ülkeden 16 bin öğrenciye ülke kapılarının açıldığını belirten Çelik, destekleyici burslar ve çeşitli yatırımlar ile bu öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye arasında gönül köprülerin oluşturacağını söyledi.

"MERHAMET HAREKETİNİN ADI"

Çelik, AK Parti hükümetlerinin Yurtdışındaki vatandaş ve soydaşlara büyük önem verdiğini söyledi, kurumun bu zamana kadar yaptığı hizmet ve ürettiği çözümlerin AK Parti'nin bu meseleye verdiği önemin özeti olduğunu belirtti. Kurumun, sorumluluk alanları ile yapılan icraatların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın "Dünya 5'ten Büyüktür" sözünün bir yansıması olduğunu belirtti, " 21. yüzyılla birlikte dünya çok önemli krizler silsilesine de girmiş oldu. İnsanlığın sorunlarına ortak çözümler üretemeyen adaletsizliklerle, çatışmalarla, savaşlarla, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi ile dolu yeni bir dünya düzeniyle karşı karşıyayız. Tam burada Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın önderliğinde "Dünya Beş'ten Büyüktür" demeyi seçmiş ve bu söylemi pratiğe dökecek adımları birer birer atmaya başlamıştır" dedi. 

Çelik ayrıca, AK Parti'nin merhamet ve vicdan hareketi olduğunu belirterek "Kurumun ürettiği hizmetler, AK Parti olarak bizim dünyanın sorunlarına önerdiğimiz çözümlerin bir özeti gibi diğergamlıktır. Bu anlamda, “Kurum bir vicdan ve merhamet hareketinin adıdır.” diyerek sözlerini noktaladı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83