AK Parti'nin Alanya kongresi ne zaman olacak?

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı temayül yoklaması ile kongre tarihini belirliyor.

AK Parti'nin Alanya kongresi ne zaman olacak?
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Teşkilatı'nda bugün hareketli saatler yaşandı. 

26. Dönem Samsun Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Fuat Köktaş ve Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Alanya'ya geldiler. Alanya İlçe Teşkilatı'nda temayül yapılarak kongre tarihi ve yeni yönetim için gçrüş alışverişinde bulunuldu. 

Temayül Yoklamasına 26. Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve yönetimi, Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık ve yönetimi, Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık ve yönetimi, mahalle başkanları, belediye meclis üyeleri ve geçmiş dönemde Alanya'da başkanlık yapan ve yönetim de yer alan partililer katıldı. 

"ALANYA'NIN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ"

Temayül yoklaması öncesi Milletvekili Fuat Köktaş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Köktaş temayülün nedenini şu sözlerle açıkladı: 

"AK Parti’nin kongre sürecini başlattığımız tarihten itibaren teşkilatlarımızın yenilenmesini, güçlenmesini 2019 seçimlerine hazırlanmasına gayret gösteriyoruz. Tüm bu hazırlıklarımız Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kontrolünde ve takibiyle devam ediyor. Antalya’da 14 ilçe kongresini tamamlayarak devam ettiriyoruz. Bugün Alanya ve Gazipaşa ilçemizde teşkilatlarımızın görüşlerini almak, teşkilatlarımızla temayül yapmak, onlarla hasbihal etmek ve bundan sonraki süreçte teşkilatlarımızla birlikte koordineli bir şekilde yürütmek üzere Alanya ilçemize geldik. Birazdan teşkilat mensuplarımız, mali teşkilatlarımız, kadın ve gençlik teşkilatlarımız, ilçe ve ana kademe teşkilatlarımız, belediye meclis üyelerimiz, eskiden görev almış ilçe başkanlarımız ve parti yöneticilerimizle istişare yapacağız ve Alanya ilçemizle ilgili en sağlıklı yapıyı kurmaya devam edeceğiz."

"SÜREÇ TÜM TÜRKİYE'DE AYNI"

Bu sürecin sadece Antalya ve Alanya için olmadığının altını çizen Köktaş, "Bu süreç sadece Alanya, Gazipaşa veya Antalya’yla alakalı değil, bütün Türkiye ile alakalı devam ediyor. Malumunuzdur bir ara Büyükşehir olan illerin kongrelerine bir ara verildi. O da diğer illerin büyükşehir olmayan illerin kongrelerinin tamamlanması bekleniyor. O süreç tamamlandı, biz tekrar Antalya’da kongre süreçlerimizi yürütmeye devam ediyoruz. İnşallah ilçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra il kongremizle süreci tamamlamaya çalışacağız. Bu anlamda biz bugün Alanya’dayız. Bugüne kadar partimize emeği geçmiş, hizmet etmiş bütün kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Sürecin Alanya ve Antalya için hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

"KONGRE TARİHİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER BELLİ OLACAK"

Alanya'da yapılacak olan İlçe Kongresi tarihinin önümüzdeki günlerde belli olacağını belirten Köktaş, "Bugünkü mülakatlarımız, görüşmelerimiz neticesinde genel merkezimizle raporlarımızı sunacağız; il teşkilatımızla birlikte Alanya’da bir kongre takvimi ile Alanya ilçemizde, Gazipaşa ilçemizde ve diğer Antalya’da yapmadığımız ilçelerin kongreleriyle devam edeceğiz." diye konuştu.

"İLÇE BAŞKANINI BELİRLEMİYORUZ" 

Gazetecilerin "Yeni ilçe başkanı da bu temayül sonucunda belirlenecek mi?" sorusunu yanıtlayan Köktaş, "Bugün burada biz ilçe başkanı belirlemek için gelmedik. Buradan mevcut teşkilatımızın bir röntgenini çekmek için buradayız. İlçe başkanımızın değişmesi gerekiyorsa bu süreci herkes biliyor zaten. Konuşarak, ilçe teşkilatlarımızla anlaşarak, ilçe başkanlarımızla anlaşarak bu işi bugüne kadar sürdürdük. AK Parti’de makam mevki koltuk hırsı hiçbir arkadaşımızda yok. Hepsi AK Parti’ye ne kadar katkı sağlayabilirim, ben AK Parti’yi bir tık daha yukarıya nasıl taşıyabilirim gayreti içerisinde olan arkadaşlarımdır. Eğer arkadaşlarda kendilerinden daha iyi bu işi sevk ve idare edecek birini görürlerse zaten bu teklifi kendileri bize sunuyorlar. Bizde bunu değerlendiriyoruz. Tabi ki teşkilat tevahül yoklamaları tel başına belirleyici değil, bunun başka ayakları var, seçilmiş milletvekilleri var, bizim görüşlerimiz var, genel merkezin bazı kriterleri var. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde bir sonuca varıyoruz ama asıl belirleyici de teşkilatlarımızın ne söylediğini biz çok dikkate alıyoruz. Çünkü o bölgede çalışacak olan, partin bayrağını taşıyacak olan ve partiyi başarılı kılmaya çalışacak olan teşkilat mensuplarımızdır. Onlarında düşünceleri, görüşleri bizim için çok çok önemli." diyerek sözlerini noktaladı. 

AK Parti'deki temayül Köktaş'ın soruları yanıtlamasının ardından basına kapalı bir şekilde yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83