AK Parti temayülünden Barcın çıktı

AK Parti'nin bugün gerçekleştirdiği temayülden ilçe başkanlığı için Fatih Barcın isminin çıktığı iddia edildi.

AK Parti temayülünden Barcın çıktı
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Teşkilatı'nda bugün hareketli saatler yaşandı. Sabah saat 10.00 sıralarında 26. Dönem Samsun Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Fuat Köktaş ve Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Alanya'ya geldi. Alanya İlçe Teşkilatı'nda temayül yapılarak kongre tarihi ve yeni ilçe başkanı için görüş alışverişinde bulunuldu.

Temayül yoklamasına 26. Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve yönetimi, Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık ve yönetimi, Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık ve yönetimi, mahalle başkanları, AK Partili belediye meclis üyeleri ve geçmiş dönemde Alanya'da başkanlık yapmış ve yönetim de yer almış partililer katıldı.  

OYLAMA YAPILDI

AK Parti İlçe Teşkilatı'nda yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşen temayülde partililere "İlçe teşkilatının başında kimi görmek istersiniz?" minvalinde bir soru soruldu. Teşkilat üyeleri kendilerine dağıtılan kağıtlara en fazla 3 isim yazarak yeni dönemde başkan olarak görmek istedikleri kişileri belirlediler. Bir çok partilinin sadece tek bir isim yazması ise dikkatlerden kaçmadı. Herkesin oyunun toplanmasının ardından isimler sayılacak ve genel merkez bu oylamayı da göz önüne alarak bir isim belirleyecek. Belirlenen isim ise AK Parti Alanya İlçe Başkanlğı kongresinde en güçlü aday olacak. 

BARCIN İDDİASI

Yaklaşık 150 kişinin oy kullandığı temayülde en çok oyu Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Barcın'ın aldığı iddia edildi. Özellikle mevcut yönetimin tercih hakkını Barcın'dan yana kullandığı ve Barcın'ın 90 civarı oy aldığı iddia edildi. Yine iddialara göre temayülden yeniden aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Mustafa Berberoğlu 70 civarı, ilçe başkanlığı için ismi  öne cıkan AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Toklu 50 civarı oy aldı. Alanya İlçe Başkan Adaylığını açıklayan Sabri Tos, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ve AK Parti Alanya Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık gibi isimlerin de 20-30 oy arası aldığı söyleniyor.

İddialara göre temayülde Barcın isminin ön plana çıkması sonrası genel merkezin vereceği karar merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 17:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83