Alanya AKP'de 3. Mustafa dönemi

Ak Parti İlçe Kongresi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nunda katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede 216 oy kullanıldı. Bunlardan 214’ü geçerli ve 2 tanesi geçersiz olarak sayıldı. Mustafa Toklu önderliğindeki liste AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın yeni yönetimi oldu.

Alanya AKP'de 3. Mustafa dönemi
Ak Parti İlçe Kongresi bugün coşkulu katılımda gerçekleşti. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının  ardından başladı.Divan Başkanı seçildi. Protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak Mustafa Berberoğlu kürsüye çıktı. 

Berberoğlu, "Görev süremiz boyunca yılmadan ailesini işini geri plana itip ülkemizin milletimizin geleceği partimizin zaferi için menfaat beklemeksizin canla başla çalışan dava arkadaşlarım, dostlarım, kardeşlerim sizi sevgi, saygı ile selamlıyorum. Yaklaşık 3 yıl önce sizlerin delegelerimizin destekleriyle ilçe başkanı seçilmiştim. Geri dönüp baktığımda Alanyamızda pek çok güzel hizmetlerin yapıldığını görüyorum, sizlerin emekleri çok fazla. Partimizin bugünlere geleceğine inanan her kurucu üyelerimize tek tek teşekkür ederim. Kadın kollarımızın çalışmaları, gençlik kollarımızın çalışmaları her zaman göğsümüzü kabartmıştır. Bizlerden desteğini eksik etmeyen, Antalyamızın gururu Antalya'da partimizin takım kaptanı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederim." dedi.

'SİYASET ÜLKEYE HİZMET İÇİN BİR BAYRAK YARIŞIDIR'

"Siyaset millete ülkeye hizmet için bir bayrak yarışıdır. Biz bu bayrağı 9 Kasım 2014 tarihinde aldık ve o günden bugüne kadar en yükseğe çıkarmaya çalıştık. Alanya'da partimizin oy oranını yüzde 50'ye çıkarmanın gururunu yaşadık. Mustafa Toklu ve yönetimi de partimizi bir üst seviyeye taşımak için çalışacaklardır.  Şimdiden kendisine ve seçilecek olan yönetim kuruluna başarılar diliyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Berberoğlu'nun ardından Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Türel, "Bizim kongrelerimizin kaybedeni yoktur. Tek bir kazananı vardır, o da ülkemizdir." dedi. Türel, "Alanya'nın bugün gerçekleşen kongre ile çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

'ALANYA İLKLERİN ŞEHRİ'

Antalya Milletvekili İbrahim Aydın kürsüye çıktı. Aydın, "Öncelikle buraya katılamayan Sena Nur Çelik'in çok selamları var, sizlere iletmek istiyorum. Divan Başkanımızın dediği gibi kırk bir kere maşallah. Alanya yine yakışanı yaptı. Şuan karşınızda İbrahim Aydın varsa temelinde Alanya var. Bildiğiniz gibi bizlere çok büyük bir destek verdiniz. Şahsımıza, partimize. Mustafa Berberoğlu'ndan Alllah razı olsun. Hep dengeli bir şekilde götürdü. Ona teşekkür ediyorum. Ekibine de teşekkür ederim." dedi. 

'İL KONGRESİ GİBİ KONGRE'

Gökçen Enç, "Bir ilk kongresi gibi kongre gerçeklestirmişsiniz. Buranın bir ayrıcalığı var sizin içinizden yetişmiş bir Dışişleri Bakanı'na sahipsiniz. Mustafa Berberoğlu'na çok teşekkür ederim Mustafa Toklu'ya da hayırlı olsun diyorum." dedi. 

'ÇAKALLARIN ULUMASI KURT ORTAYA ÇIKANA KADARDIR'

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Yedi düvelle mücadele ediyoruz. Birileri sahte belgeler gösteriyor.  Çakalların uluması kurt ortaya çıkana kadardır. Arkamızda Erdoğan olduğu sürece hepsinin hakkından geleceğiz inşallah." dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANDAN VİDEOLU MESAJ

Alanya İlçe Kongresine katılamayan Başbakan Binali Yıldırım video yollayarak; "Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve yeni dönemde görev alacak büyün arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

'HAYIRLARA VESİLE OLSUN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise; "Kongremizin teşkilatımız ve ülkemiz teşkilatımızın hayırlı olması diliyorum. Ak Parti demokrasiden ekonomiye hizmetler gerçekleştirmiştir. Milletimizden ve tarihimizden aldığımız güçle sürekli kendimiz geliştirerek ülkemize hizmet edeceğiz. Önceliği daima partisinin ve ülkesine hizmet edecek kadrolarla yolumuza devam edeceğiz. İlçe ve il kongrelerimizin hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyor görev üstlenecek arakdaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

ÇAVUŞOĞLU KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya İlçe Kongresinde kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, "Bugün muhteşem bir tabloyla gerçekleştiriyoruz Alanya ilçe kongremizi. Bugün tarihi bir kongreyi birlikte gerçekleştiriyoruz. Muhteşem bir atmosfer. Türkiye sevdalıları burada. Bugün gerçekten anlamlı bir kongreyi gerçekleştiriyoruz. İlklerin şehri Alanya'ya bu yakışır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman Antalya'ya, Alanya'ya güveniyorum dediği bir şehirede böylesi bir kongre yakışır. Türkiye'nin değil dünyanın en güzel şehrinede bu yakışır. Bu kongrede duyguda var, coşkuda var, değişimde var, gelişimde var. Bu siyasetin doğasında var.  Bu kongrede vefa var. Bir Mustafa başka bir Mustafa'ya görevini devredebilir. Bizler geçici olurken kalıcı olan davadır. Bu yol bu uzun ince yol her zaman dikensiz olmadı. Dikensiz bir gül bahçesinde siyaset yapmıyoruz. Bazen yollar daraldı bazen yola engeller çıkarıldı ama biz sizlerle beraber bu daralan yolları aştık. Dolayısıyla bu kutlu yolculukta bizimle beraber olan herkesle el ele yürüdük. Hiç kimse davanın üstünde değildir. İsterse Mevlüt Çavuşoğlu olsun ister Ahmet olsun." dedi.

'ALINAN KARARA HERKES SAYGI DUYACAK'

"Mustafa Berberoğlu kardeşimiz Mustafa Toklu'ya görevini teslim ediyor. Ben şahidirm tüm Alanya şahittir ki Berberoğlu 4 yıllık görev sürecinde gece gündüz çalışmıştır. Beklentinin üzerinde bir gayret göstermiştir. Alanya'nın tüm kırsalına gitmiştir. Referandum dahil mücadele etmiştir. Ama Berberoğlu bugün ilçe başkanı görevini devrediyor diye onu bırakacak değiliz. Biz de dışlama yoktur kendisiyle bu yolda devam edeceğiz. Mustafa Toklu gençlik kollarından bu yana hizmet etti. İnanıyoruz ki İlçe Başkanlığıyla Mustafa Toklu tüm arkadaşlarıyla Alanyamızı daha da güçlendirecektir."

'TOROS ÇOCUĞUYUZ KOYUN DA GÜDERİZ AVRUPA'YI DA YÖNETİRİZ'

"17 yıldır bu davayı yalnız bırakmadınız. 17 yıldır sizleri temsil etmekten ben şeref duydum. Sizler sayesinde önemli görevler almaktan ben onur duydum. Yapabilir misin diye sorduklarında ben Toros çocuğuyuz koyunda güderiz Avrupa'yıda yönetiriz dedik. Sizlerin sayesinde Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırırken kendimizi güçlü hissettik. Bizim vizyonumuz küçük bir vizyon değil bizim hedeflerimiz küçük hedefler değil. Siz 2023 hedefini hayal mi zannediyorsunuz? Biz inanarak yola çıktık. Biz Recep Tayyip Erdoğan'a inandık bu davanın vizyonuna inandık. 2019 hedefleri önemli. 2019'da Recep Tayyip Erdoğan'ı da inşallah Başkan yapacağız"

'BERBEROĞLU'NA PLAKET VERDİ'

Çavuşoğlu konuşmasının ardından Mustafa Berberoğlu'na plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 17:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83