Alanya CHP'den 15 Temmuz açıklaması

Alanya CHP'den 15 Temmuz açıklaması
FETÖ’nün nasıl palazlandığı ve bu hale geldiğinin bilinmesinin gerekli olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 15 temmuz’daki darbe girişimi sonrası ülkenin siyasi yapısının değiştiğini söyledi.

CHP Haftalık İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Yönetim kurulu toplantı salonundaki toplantıya başkanlık eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, her türlü darbeye karşı olduklarını söyledi. Karadağ, “FETÖ darbesi denildiği zaman akla ilk gelecek soru nerden çıktı bu FETÖ meselesi olmalı. Hafızamızı yokladığımız zaman FETÖ’nün nasıl palazlandığını, nasıl bu hale geldiğini bilmek zorundayız. FETÖ gökten zembille inmedi. Bu ülke içerisinde birtakım kişilerin yetiştirilmesi, birtakım kişiler tarafından, siyasi rant hesabına göre ülkemizin başına bela oldu. Daha sonra bu FETÖ zehrini kendi içine akıttığı zaman tedbir alındı. Darbe girişiminde 252 vatandaşımız şehit oldu. Bu konuda yüzlerce, binlerce insan mağdur oldu. Türkiye’nin siyasi yapısı değişti. Türkiye’de bu konuda birtakım gereksiz atılımlar yapıldı. Bunların hepsi siyasi istikbale, ranta peşkeş çekildi” dedi.

“BU FETÖ’NÜN İDEALLERİNDEN BİR PARÇA”

Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun kaldırılmak istenmesine de değinen Karadağ, “Bunların hepsi FETÖ’nün ideallerinden bir parça. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokrat, Atatürkçü bir konumda ilelebet devam etmesi mücadelesini veren bir siyasi partiyiz. Bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP’nin 37. Kurultayı’nın 26 Temmuz’da düzenleneceğini hatırlatan Karadağ, kurultaya kendisinin ve Şengül Yeşildal’ın katılacağını söyledi. Toplantının sonunda Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri tarafından partiye yeni üye olan 3 kişiye rozetleri takıldı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83