Alanya CHP Gençlik'ten baro sorusu

Alanya CHP Gençlik'ten baro sorusu
Cumhuriyet Halk Partis (CHP) İlçe Gençlik Kolları Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Utku Gülen, çoklu baro düzenlemesiyle hakimlerin tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybedeceğini söyledi.

Ali Utku Gülen, “Getirtilmek istenen çoklu baro düzeniyle mevcut iktidar partisi, her ne yaptıysa yanına çekemediği, ‘hak, hukuk, adalet’ temel taşlarından ayrılmayan baroları bölerek baroların muhalif gücünü kırmayı hedefliyor. Yapılması istenen ‘çoklu baro’ düzenlemesinin hangi amaca hizmet edeceğini, bu düzenlemede ne amaçlandığını bile açıklayamayanlar, bir gün aynı adaletin kendileri için de lazım olacağını unutmaktadır. Oysa ki, adalet herkes için lazımdır.
Öyle ki çoklu baro düzenlemesiyle, hakimlerimiz artık duruşma düzeninde sadece davacı vekili veya davalı vekili görmeyecek. Hakimlerimiz baroların bölünmesiyle artık farklı siyasi düşüncelerden, farklı etnik gruplardan, farklı ırklardan baro üyeleri görüp tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybedecek. Baroların bölünmesi ve çoklu baro düzeninin getirilmesi sadece 80 baro üyesi avukatları ve diğer yargı mensuplarını ilgilendiren bir konu olmayıp 80 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor. Bir ayağı topal olan yargı sistemimizin maalesef diğer ayağını da topal bırakmak, hatta topal ayağı kökten kesip atmak gayretindeler. Bu yeni yapılaşma çabasına hep beraber ‘Dur’ demeliyiz. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyorum. Savunma durdurulamaz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 18:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83