Alanya CHP Gülevşen Camii inşaatını inceledi

Alanya CHP Gülevşen Camii inşaatını inceledi
CHP İlçe Yönetimi, valilik ve büyükşehir belediyesi tarafından restore edilen tarihi Gülevşen Camii’nde incelemelerde bulundu.

14. Yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından inşa edilen ve 20. Yüzyıla kadar ibadet yapılan Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'ndeki tarihi Gülevşen Camii'ni gün yüzüne çıkarmak için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile aslına uygun proje hazırlandı. Projenin Anıtlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, restorasyon ihalesini gerçekleştirdi. Yer teslimi yapılan alanda çalışmalar bir süre önce başladı. Titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında toprak altında kalan taşlar ortaya çıkarıldı. 2021 yılına kadar ana bina ve şadırvan işinin tamamlanması planlanıyor. CHP Alanya İlçe Teşkilatı, devam eden çalışmalarını incelemek için Çıplaklı Mahallesi’ndeki Gülevşen Camii’ne gitti. İncelemelerde İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve ilçe yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Karadağ ve yönetimi, çalışmalar hakkında bilgi alarak emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

İncelemeler sonrası bir açıklama yapan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İç Mimar Gökhan Sipahioğlu, “Alanya’mızın atıl kalmış tarihi değerlerinden, 14. Yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından inşa edilen ve 20. Yüzyıla kadar ibadet yapılan Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'ndeki tarihi Gülevşen Camii'ni gün yüzüne çıkarmak için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile aslına uygun hazırlanan projenin uygulamasını yerinde inceledik. Başta Başkanımız Muhittin Böcek’e ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2020, 20:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83