Alanya'dan milletvekilliği için 34 başvuru

Antalya'dan 24 Haziran'da yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için 4 partiden toplam 34 Alanyalı aday adayı başvurdu.

Alanya'dan milletvekilliği için 34 başvuru
27'nci dönem milletvekili seçimleri için partiler aday belirleme sürecini son aşamaya geldi. Siyasi parti genel merkezleri milletvekili aday listelerini en geç 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verecek. Milletvekili sayısının bu seçimler sonrasında 550'den 600 yükselecek olması, 14 milletvekili olan Antalya'da sayıyı 16'ya çıkardı.


BAŞVURULARIN YÜZDE 20'Sİ KADIN


Antalya'dan 16 kişilik listeye girebilmek için 4 partiden toplam 34 Alanyalı aday adayı başvuru yaptı. Antalya'da 24 Haziran'da seçilecek 16 milletvekilinden biri olabilmek için Ak Parti'den 17, İYİ Parti'den 7, CHP'den 4, MHP'den 6  aday adayının başvurusu oldu. 34 aday adayından 7 tanesini kadınlar oluşturuyor. 


Antalya'da mevcut 14 kişilik milletvekili listesinde iki kadın vekil bulunuyor. Antalya'yı Ankara'da kadınlar adına Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve Sema Nur Çelik temsil ediyor.



İŞTE ALANYA'DAKİ 34 İSİM




Ak Parti: Mevlüt Çavuşoğlu, Sena Nur Çelik, Hüseyin Güney, Abdullah Öztürk, Hüsnü Akçalıoğlu, Nurettin Uludağ, Necati Yıldırım, Ömer Kocaman, Övünç Özkan, Mine Karagöz, Erdinç Hakan Koşmaz, İsmail Yıldız, Hasan Murat Diler, Sibel Kurtoğlu Yıldırım, Durali Şener, Yusuf Uzun, Mustafa Akçocuk



CHP: Ali Takavut, Gökhan Sipahioğlu, Şengül Yeşildal, Cem Özcan



MHP: Hüseyin Yıldız, Ömer Özbek, Ali Üzüm, Ayşe Sıddıka Türkyılmaz, Şerife Uslu, Şahin Ev



İYİ Parti: Hilmi Er, Alper Arıkan, Türker Babalık, Meryem Aydoğan, Levent Dim, Cahit Kocabeyoğlu, Mustafa Mat


ALANYA ADRES SORUYOR


Yaptığı anketlerle seçimlerin nabzını tutan Alanya'nın internet gazetesi alanyaadres.com bu seçimler öncesi de takipçilerine TBMM'de Alanya'yı kim temsil etmeli diye soruyor. Ankete katılmak ve adayınıza desteğinizi göstermek için tıklayınız...

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 12:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83