Alanya Hal Projesi'ni TBMM'ye taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya-Türkler’de yapılması planlanan hal kompleksinin yetersizliğine ilişkin itirazları TBMM’ye taşıyarak, ihalenin iptal edilmesini ve projenin yenilenmesini önerdi.

Alanya Hal Projesi'ni TBMM'ye taşıdı

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya-Türkler’de yapılması planlanan hal kompleksinin yetersizliğine ilişkin itirazları TBMM’ye taşıyarak, ihalenin iptal edilmesini ve projenin yenilenmesini önerdi. Budak, “Alanya’ya ve hal esnafına uzun yıllar hizmet verebilecek nitelikte bir proje hazırlanmalı, israf ve kamu zararının önüne geçilmelidir” dedi.

banner111
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi”ni gündeme getirdi. Belediye’nin 11.10.2016 tarihinde ihalesini gerçekleştirdiği ihale ile ilgili esnaf, tüccar ve komisyoncuların projenin yetersizliğine ilişkin itirazlarda bulunduğuna dikkat çeken Budak, “Yetersizliği, yıllardır bu işi yapan esnaf tarafından tespit edilen projenin uygulamaya konulması, büyük bir israf ve kamu zararına yol açacaktır” dedi.

Söz konusu hal projesi ve yapım ihalesini hangi bedelle hangi firmanın kazandığı konusunda bilgi isteyen Budak, ayrıca proje aşamasında esnaf, tüccar ve komisyoncuların görüşlerinin alınmamasının gerekçesi konusunda da  bilgi istedi. Budak, “Projeye ilişkin getirilen, ‘yapılması planlanan 159 işyerinin,  şuanda faaliyette olan hallerdeki  kapalı ve açık alan büyüklüğü 168 metrekare olan işyerlerinden daha küçük planlandığı, ihracata uygun ardiye ve paketleme tesisleri için yeterli yer ayrılmadığı, önemli bir muz üretimi merkezi olmasına karşın soğuk hava ve muz sarartma alanı bulunmadığı’ tespitlerinin incelenmesi sağlanacak mıdır?” dedi.

İHALE İPTAL EDİLMELİ

Hal projesinin yapılacağı alanın mülkiyeti ile bölgede projenin genişletilmesine olanak sağlayacak büyüklükte Hazine arazisi bulunmasına rağmen, bu yola gidilmemesinin gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “Alanya bölgesine uzun yıllar hizmet verebilecek, esnafın da uygun koşullarda iş yapabileceği bir tesisin inşa edilmesi için, söz konusu ihale süreci gözden geçirilecek midir? Kaynak israfı ve kamu zararı oluşmadan ihalenin iptal edilerek, Alanya’nın, üreticiler ile halde faaliyet gösterecek esnafın ihtiyaçlarına yanıt verecek bir hal kompleksinin yapılması sağlanacak mıdır?” diye sordu.

4 HAL BİRLEŞİYOR

Budak, “Alanya Hal Kompleksi, Demirtaş, Alanya, Konaklı ve Payallar’da hizmet veren hallerin işlevini üstlenecek. Yani 4 halin bütün yükü buraya gelecek. Hal esnafı yetersizlikleri tespit etmiş ama kulak tıkanmış. Esnafın taleplyerini Antalya halinde 140 işyeri için 600 ardiye var, burada 159 işyeri için 43 ardiye öngörülüyor. Diğer hizmetler için de yeterli yer bırakılmamış. ‘U’ şeklinde çizilen projenin araçların giriş çıkışı için sorunlar oluşturacağı görülüyor. Projenin bu haliyle 5-10 yıllık ihtiyacı bile karşılaması zor görünüyor. Antalya büyüyor, Alanya büyüyor. Bu projenin de bir büyüme öngörüsü üzerine kurulması gerekirdi. Ancak böyle bir hesaplamanın yapılmadığı anlaşılıyor. Halkımızın alın terinin çarçur edilmemesi için süreç durdurulmalı ve yeni bir proje yapılmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 15:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83