Alanya Hali'yle ilgili açıklama yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Alanya Hal Projesi’nin, TBMM’ye verdiği önergeden sonra değişiklikler yapıldığını belirterek, “Projede, dükkanlar ve ardiyelerle ilgili düzeltmeler, esnafımızın taleplerini bir soru önergesiyle TBMM’ye taşımamdan sonra yapıldı. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Projede bazı düzeltmeler olması, doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir.” dedi.

Alanya Hali'yle ilgili açıklama yaptı

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Alanya Hal Projesi konusunda verdiği önerge ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve  Sabah Akdeniz Gazetesi’nin değerlendirmelerini yanıtladı. Alanya Hal Projesi ihalesinin 11 Ekim 2016 tarihinde  yapıldığını hatırlatan  Budak; bölgedeki hallerde faaliyet gösteren esnafın projenin yetersizliğini gündeme getirdiğini, bunun üzerine 16 Kasım 2016 tarihinde bir soru önergesiyle esnafın taleplerini TBMM gündemine taşıdığını kaydetti.

banner111
ÖNERGE VERDİK PROJE DEĞİŞTİ

            Önergenin verilmesinden bir hafta sonra 22 Kasım 2016 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in Alanya  hal esnafıyla toplantı yaptığına belirten Budak, şunları söyledi:

“Benim önergem 16 Kasım’da gazetelerde yer aldı. Bir hafta sonra Belediye Başkanı, hal esnafıyla görüştü. Bu görüşme Belediye’nin internet sayfasında ‘Alanya Hal Projesi Büyüyecek’ manşetiyle verilmiştir. (https://www.antalya.bel.tr/haberler/alanya-hal-projesi-buyuyecek). Başkan Türel de ‘Esnafımızın ihtiyaçlarına göre projede tadil edeceğimiz hususlar varsa onları da büyük bir memnuniyetle gözden geçiririz’ demişti. Proje doğru olsa, esnaf dert yanmaz, Türel de ‘projeyi gözden geçiririz’ demezdi. Nitekim, Menderes Türel, 25 Kasım 2016 tarihinde de ‘Daha önce dükkanların önünde ve arkasında 28 metrekare olarak açıklanan sundurma alanları esnafın talebi üzerine daha da genişletildi. Sundurma alanının ön tarafına 26 metrekare daha eklendi. Böylece 223 metrekare kullanma alanına sahip olan dükkanların toplam kullanma alanı 249 metrekareye ulaşacak’ açıklaması yapmıştı. (https://www.antalya.bel.tr/haberler/turel-alanya-toptanci-hal-tartismalarina-son-noktayi-koydu) 11 Ekim’de ihalesi yapılan Antalya Hal Projesi  25 Kasım’da Menderes Türel tarafından değiştirilmiştir. Bu da  16 Kasım’da verilen önergenin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Projede başka değişiklikler de yapılmıştır. Bunların ayrıntıları, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasında görülebilir.”

BÜYÜK HATA

            Budak şöyle devam etti:

            “Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Hal esnafı şikayetleri iletti; ben de TBMM’ye taşıdım. Esnafın talepleri ve önergem doğrultusunda da Alanya Hal Projesi’nde bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu esnafın ve  önergemin haklılığı ve doğruluğunun kanıtıdır. Tüm bunlar yaşanmamış gibi 16 Kasım 2016 tarihinde TBMM Başkanlığına gönderilen önergeyi, 1 Ocak’ta verilmiş gibi sunmak; bunun üzerinden siyaset üretmek;  etik ve ahlaki değildir. Bu haberi hiçbir sorgulama ve araştırma yapmadan gazete sayfalarına taşımak da gazetecilik etiği ve ahlakıyla bağdaşmaz. Sabah Akdeniz; hal projesiyle ilgili  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sayfalarını takip etse, büyük bir yanlışa düşmezdi. Belediyenin internet sayfasından bihaber olanlar; ayıplarını iftira atarak örtebileceklerini sandılar ama yanıldılar.”

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2017, 17:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83