Alanya İyi Parti seçiminde skandal

Alanya İyi Parti seçiminde skandal
Alanya İyi Parti İlçe Teşkilatı’nın delege seçimleri ileri bir tarihe ertelendi.

BUGÜN NELER YAŞANDI? 

8 Temmuz’da yapılacak kongre öncesi bugün delege seçimlerini yapan İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda 3353 üye, 400 delegeyi belirlemek için sandık başına geldi ancak seçimlere çıkan arbede damga vurdu. Korona virüs vaka sayısının armaya başladığı şu günlerde çıkan bu arbede üyelerin sağlığını da tehlikeye soktu.

Olaylı şekilde devam eden seçimlerde sosyal mesafe kurallarının da açılmasıyla birlikte iptal kararı alındı. İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, “Seçimde sosyal mesafe kurallarının hiçe sayılmasından dolayı halk sağlığını gözetmek için iptal edildi” ifadelerini kullandı. Bu arada bir üye, seçimlerin yapılış şekline itiraz etti. Yücel Apaydın’ın makam odasında çıkan arbede sonrası itiraz eden üye fenalaşarak yere düştü.

Apaydın’ın iptal açıklamasının ardından açıklama yapan İyi Parti İlçe Başkan Adayı Hilmi Er, resmi açıklama gelmediğini, bu nedenle beklediklerini belirtti. İl yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantının ardından resmi açıklamayı vekillerin yapması bekleniyor. Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren üyeler ise taraf gözetmeksizin İyi Parti’nin adının böyle bir olayda geçmesinin hoş olmadığını söyledi. Öte yandan Hilmi Er’i destekleyen üyeler ise çeşitli sloganlarla mevcut yönetime tepki gösterdi. Yücel Apaydın’ın inat ederek 3353 üyeyi dar bir alana sıkıştırmaya ve Hilmi Er taraftarı üyelerin oy kullanmasının engellenmeye çalışıldığını savunan üyeler, Apaydın ve yönetimini istifaya davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 20:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83