Alanya-Konya yolunda çalışmalar durdu mu?

Alanya-Konya yolunda çalışmalar durdu mu?
Alanya-Konya arasında üç etap halinde projelendirilerek ihalesi yapılan 65 kilometrelik yolda ödenek sıkıntısı nedeniyle çalışmaların durduğu iddialarını değerlendiren Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, “Çalışmalar durmadı, hızla devam edecek” dedi.

Alanya-Taşkent yolu, Alanya-Gazipaşa ayrımı, Taşkent-Hadim Yolu olarak yeniden projelendirilerek ihalesi yapılan ve çalışmalara başlanan 65 kilometrelik yolda şantiyeler ödenek sıkıntısından dolayı ‘paydos’ dedi. 2011 yılında ihale edilen Kuşyuvası Yolu'nda yapımına başlanan 20 tünelden 10'u tamamlanarak hizmete girerken, kalan tünellerde ise çalışmalar bitmek bilmedi. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı ve Lütfi Elvan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde çalışmalar yoğun şekilde devam ederken, daha sonra ödenek sıkıntısı nedeniyle firma çalışmaları yavaşlattı.

'KONUYU TEKRAR GÜNDEME GETİRECEĞİZ'

Projeye göre 65 kilometrelik yolun 20 kilometresi, 20 tünelle aşılması ve yolun 2021 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Yolun Alanya sınırlarında kalan ve Çayarası Yaylası bölgesinde yoğunlaşan çalışmalarda ödenek sıkıntısına kadar ciddi bir ilerleme sağlanmıştı. Bölgede iki tünel aydınlatma ve havalandırması olmamasına rağmen araç trafiğine açılırken, diğer tüneller ile yol çalışmaları yarıda kaldı. Devam eden çalışmalar ise ağır aksak ilerliyor. Çayarası-Konya yolunda çalışmalar nedeniyle bozulan ve toz toprak içinde kalan yollar sürücüleri isyan ettiriyor. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğini belirtti. Toklu, Kuşyuvası Yolu, Yeni Çevreyolu’nun 2. ve 3. etapları ile Yeniköy Barajı’nın acil projeler olduğunu ifade ederek, Ankara ziyareti ile konuyu tekrar gündeme getireceklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 08:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83