ALANYA MAĞDUR OLDU, EN KÖTÜ 5'İNCİ SIRADA OLMALIYIZ

7 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Murat Özçelik son günlerde Alanya’da yaşanan olaylar ve yaklaşan erken seçimle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özçelik, “Alanya’da CHP’nin adayının olmaması Antalya’da AKP’yi birinci parti yaptı” dedi.

ALANYA MAĞDUR OLDU, EN KÖTÜ 5'İNCİ SIRADA OLMALIYIZ
1 Kasım’da Türkiye seçime gidiyor. Yapılacak olan erken seçim öncesi CHP’de ise ön seçim bilmecesi devam ediyor. Milletvekilli adaylarının ön seçimle mi belirleneceği yoksa aynı liste ile mi seçime girileceği henüz netlik kazanmadı. 


7 Haziran seçimlerinde Antalya Milletvekili Aday Adayı olan ve yapılan ön seçimde Alanya ve çevresinden en çok oyu alan isim olan Murat Özçelik ismi erken seçim kararı ile tekrar ön plana çıktı. Parti içerisinde ve kamuoyunda Murat Özçelik’in milletvekili olmasını isteyen büyük bir kesim de erken seçim kararı ile umutlandı. Murat Özçelik konuyla ilgili görüşlerini basın mensuplarına aktardı. 


‘ALANYA’DAN ADAY LİSTEDE OLMALI’


Ön seçim belirsizliğinin devam ettiğini belirten Özçelik, “Ön seçim yapılsa da, yapılmasa da Alanya’dan bir kişinin listede olması gerekiyor” dedi. 7 Haziran seçimlerinde Alanya adayının listede olmaması nedeniyle üzücü bir sonuç aldıklarını belirten Özçelik, “Antalya’da AKP ve CHP arasında 28 bin oy farkı vardı. Sadece 28 bin oyla ikinci parti olduk. Alanya ve Gazipaşa’da ise oy farkı 29 bindi. Buda bize gösteriyor ki CHP’nin Antalya’da ikinci parti olmasının sebebi Alanya ve çevre ilçeleri. Bu bölgede seçmen sayısı oldukça fazla ve eğer Alanya’dan bir aday listeye koyulsa idi; Antalya’da CHP birinci parti olabilirdi. Yapılacak olan erken seçimde kesinlikle listede Alanya’dan bir ismin olması gerekiyor” dedi.


‘ALANYA MAĞDUR OLDU’


Seçim öncesi dönemde CHP Genel Merkezi’ne defalarca gittiğini ve hazırladığı rapor Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğunu belirten Özçelik, “Ön seçim partimiz için tabi ki bir demokrasi göstergesi ve halkın iradesidir. Bunu desteklememek mümkün değil ancak Alanya ön seçimle mağdur edilmiştir. Bu bölgeden bir aday çıkması neredeyse imkânsızdır. Çünkü merkezde üye sayısı fazla ve tanınmış kişiler aday oldu. Ayrıca belediye başkanlarının üye üzerinde gücü var. Bizleri bilseler de istenilen desteği alamıyoruz. Benim verdiğim raporlar ise bu sorunları ortadan kaldırmaya yönelikti. Antalya bölgesinin 3 bölgeye ayrılmasının gerektiğini ve Alanya’ya bir kontenjan verilmesi gerektiğini belirtmiştim. Umarım önümüzdeki erken seçimde aynı hataya düşülmez” şeklinde konuştu.


‘İLÇE TEŞKLATINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’


Erken seçimlerde Alanyalı bir adayın listede olması gerektiği konusunu özellikle vurgulayan Özçelik bu konuda Alanya İlçe Teşkilatına büyük görevler düştüğünü belirtti. Alanya İlçe Teşkilatının bu konuya önem vermesi ve hem il teşkilatına hem de Genel merkeze konuyla ilgili baskı yapması gerektiğini söyleyen Özçelik, “Ben olsam Alanya İlçe Yönetimini, Gazipaşa İlçe yönetimini, Gündoğmuş ilçe yönetimini, oda başkanlarını ve birkaç muhtarın desteğini de alır, Alanya’dan neden listeye aday konulması gerektiği ile ilgili bir rapor hazırlayarak genel merkezin kapısını çalardım. Ön seçim olsa da olmasa da Alanya için bir formül bulunmalı ve listeye bir ismin girmesi gerekli” ifadelerini kullandı. 


‘İLERİDE NEDEN OLMASIN?’


CHP Alanya İlçe Başkanlığı için aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Özçelik, “Şu anda aklımda milletvekilliği düşüncesi varken böyle bir şey düşünmem yanlış olur. Ali Tekavut ve Şengül Yeşildal adaylığı düşünen isimler görünüyor. Zaten kongrelerin iptal olması da gündemde. Delege seçimlerinin ardından adaylar ortaya çıkar ama benim böyle bir düşüncem yok. Partililerden ve vatandaşlardan önümüzdeki yıllarda başkanlık için bir istek gelir ve şartlar uygun olursa bunu o zaman düşünürüz” şeklinde konuştu.


‘HUKUK AÇISINDAN YANLIŞ AMA…’


Son günlerde Alanya’da yaşanan olaylar ilgili de konuşan Özçelik, “HDP bir siyasi partidir. Anayasal olarak belli hakları var. Tabi ki tabelalarını indirmek hukuk açısından yanlış ancak Alanya halkının da bu konuda bir acısı var. Bu tür olaylarda duygular ön plana çıkıyor. Daha büyük olaylar yaşanmaması, turizmden ekmek yeninle bir merkezin daha çok zarar görmemesi için ilçenin mülki amirine görev düşüyor. Tabela geçici olarak indirilebilirdi o zaman Alanya’da bu olaylar yaşanmaz hem Türkiye ye hem de Avrupa’ya kötü malzeme vermezdik” dedi.


Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83