'Alanya Milli Eğitim Müdürü neden atanmıyor?'

'Alanya Milli Eğitim Müdürü neden atanmıyor?'
Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Mevlüt Çakan, İlköğretim haftasına ilişkin sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, Antalya’ya atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in yerine halen atama yapılmamış olmasına tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

ATAMA YAPILMAMASI ZAFİYET KABİLİYETSİZLİK VE İŞBİLMEZLİKTİR

Değerli hemşehrilerim bir devleti ayakta tutan üç sacayağı vardır. Bunlar; eğitim, sağlık ve adalettir. Şu anda görmüş olduğunuz gibi devletin temel dinamikleri ciddi sarsıntıya uğramaktadır. Alanya gibi çok önemli bir şehrin İlçe Milli Eğitim Müdürünün atanamamış olması nasıl bir eksiklik nasıl bir zafiyet nasıl bir kabiliyetsizlik ve işbilmezlik olduğunu da sizin takdirinize bırakıyorum.
Kıymetli Alanyalılar; biz , devletimizin, ülkemizin, memleketimizin, hemşehrilerimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini düşünürken, onların sorunları üzerine eğilim gösterip çözümler üretirken, ülkeyi yönetenler daha Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü dahi atayamıyor. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü terfi edip Antalya İl Milli Eğitim Müdürü oldu, biz bu duruma Alanyalılar olarak çok sevindik lakin boşalan makama, pandemi gibi hassas ve kritik bir süreçte çocuklarımızın sağlıkları hiçe sayılarak henüz hiçbir atama yapılmadı, hiç kimse unutmasın ki "Eğitim boşluk kaldırmaz."

UZAKTAN EĞİTİM İÇİN YETERLİ ALTYAPI YOK

Öğrenci - Veli psikolojisini düşünmeyen, öğrencilerin temel eğitim - öğretim ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen bir eğitim nasıl oluyor da yerli ve milli oluyor?
Velinin ekonomisini baz almayan, teknolojik gelişmelere rağmen hala internet ağının alt yapısı olmadığı, evlerinde tablet, bilgisayar gibi uzaktan eğitim alabileceği materyalleri olmayan öğrencilerin olduğu bir ülkenin ekonomisi nasıl oluyor da pik yapıyor biri bunu açıklayabilir mi?
"Evlatlarım aç" deyip kendini diri diri yakan bir babanın olduğu ülkede daha nice babalar evlatlarına kalemtıraş dahi alamazken nasıl oluyor da Almanya bizi kıskanıyor biri bunu izah edebilir mi?
Öğrenciler gelecek neslin inşa ve ihyası için birer politik malzeme birer meta değildir. Onlar; bu toplumun temel değerlerine sahip çıkacak olan, gelenek ve göreneklerini koruyan, anne ve babasına hayırlı evlat, ülkesine, vatanına ve milletine layık sorumlu birer Türk vatandaşıdır. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83