ALANYA NEDEN İL YAPILMIYOR?

CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Murat Özçelik AK Parti iktidarında Alanya'nın il olmasının imkansız olduğunu belirtti. Özçelik, bunun nedenlerini kamuoyu ile paylaşırken CHP iktidarında ise Alanya'nın il yapılacağını iddia etti.

ALANYA NEDEN İL YAPILMIYOR?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Murat Özçelik Alanya'nın il olması ile ilgili tartışılan konuşarı yeniden gündeme getirdi. AK Parti iktidarında Alanya'nın il olmasının imkansız olduğunu vurgulayan Özçlik, "Alanya'da bütün sivil toplum temsilcileri, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlarımız, yerel yöneticilerimiz ve vatandaşlarımız yıllardır sabırsızlıkla Alanya'nın il olmasını bekliyor. Hatta komşu ilçelerimiz Gazipaşa, Gündoğmuş, Anamur Alanya il olsa da ona bağlansak derdinde. Başta yerel basın olmak üzere bütün Alanya kamuoyu yıllarca bu konuda  hep mücadele içinde oldu" dedi.

ÇAVUŞOĞLU GÖNDERMESİ

13 yıldır Alanya'nın tüm genel seçimlerde AK Parti'yi tercih ettiğini berliten Özçelik, "Hatta bu süre içinde kendi evladını üç dönem milletvekili yapmış, daha ileriye gitmiş bakan yapmış. Peki kamuoyu şunu niye sormuyor; Alanya'nın hem ekonomik, hem siyasi, hem bürokratik anlamda kurtuluşu il olmaktan geçiyorsa her seçimde destek verdiği AKP ve 3 dönemdir parlamentoya gönderdiği kendi evladı Alanya'yı niye il yapamıyor?" diye sordu.

SEBELERİNİ SIRALADI

Özçelik bunun sebelerini ise şöyle sıraladı:

"Bence bunun birinci sebebi AKP iktidarının siyasi rant peşinde olmasıdır. Neden mi? Çünkü Alanya olmasaydı AKP Antalya Büyükşehir Belediyesini kazanamazdı, çünkü Alanya olmasaydı AKP Antalya'da birinci parti olamazdı. Çünkü Alanya olmasaydı AKP Antalya'da belki bir milletvekili daha az çıkaracaktı.

İkinci sebebi ise yeni Büyükşehir Yasası ile ticari rant peşinde olmasıdır. Neden mi? Bu yasa ile ilçeleri, beldeleri ve köyleri birleştirerek hepsini büyükşehire bağladılar ve sonunda ele geçirdiler. Böylece başta Alanya Belediyesi olmak üzere muhalif ilçe belediyelerinin elini kolunu bağladılar. Muhalif İlçe belediyelerinin elindeki sahilleri, su kaynaklarını, köy meraları ve hazinelerini, caddelerini, sahil büfelerini, değerli arazilerini, araçlarını, iş makinelerini, barajlarını kısacası ticari ranta dönüşecek herşeyini ele geçirdiler. Bu yasa ile muhalif belediyelere bir tarafdan zulüm ederken diğer  tarafdan da kendi yandaşlarına ve yakınlarına elde ettikleri kaynakları peşkeş çekme derdine düştüler."

CHP İKTİDARINDA İL OLACAĞIZ İDİDASI

Özçelik açıklamalarının son kısmında ise şu ifadeleri kullandı: "Şimdi araçları, sahilleri, büferleri, su sporlarını, halleri, otogarı, caddeleri, meraları, hazine arazilerini,i ş makinalarını kısacası para ve rant  getiren bütün kaynakları Büyükşehire geçen Alanya sadece Antalya'nın bir mahallesi oldu. Bu sebeplerden dolayı AKP iktidarında Alanya'nın il olmasını herkes unutsun. CHP iktidarında Alanya mutlaka  il olacak ve bunun gereği olarak da geçen dönem meclise sunduğu yasa tasarısını tekrar gündeme getirecektir. 1 Kasım'da herkes bunları düşünerek sandığa gitmelidir."

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 12:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83