'Alanya'nın il olması çok zor'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, MHP'nin başlatmış olduğu imza kampanyasını desteklediklerini ancak Alanya'nın il olmasının çok zor olduğunu söyledi.

'Alanya'nın il olması çok zor'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlığında gerçekleşen toplantıda Alanya ve gündeme dair önemli konular görüşüldü. 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Başkan Takavut, 2017 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. Çift haneli rakamların vatandaşı bezdirdiğinin altını çizen Takavut, "Enflasyon oranı 11.92 olarak açıklandı. En fazla artış ulaşımda olmuş. Köprü gibi ulaşım ağlarında zam olacağı söylendi. Yeni yapılacak zamlarla ulaşımda ciddi sorunlar çıkacak. O nedenle hükümetin toplu ulaşımda indirime gitmesi ve altyapıyı oluşturması gerekir. Burada da kontroller ve şoförlerin eğitimli olması gerekiyor. Bu zamlarla vatandaşların canları yanacak gibi görünüyor. Özellikle de emekliler için. Çünkü aradaki farkın memur ve emekliye yansıması gerekir." diye konuştu.

'SEÇİM YAKLAŞINCA...'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nın öncülük ettiği 'Alanya il olmayı hakediyor' imza kampanyası hakkında görüşlerini dile getiren Takavut, Alanya'nın il olmasının zor olduğunu dile getirdi. Takavut, "Alanya'nın il olması için altyapı hazır mı? Sivil toplum kuruluşları, odalar, siyasiler, akademisyenlerle çok geniş bir oluşum olmalı. Eğer hazırlanacak raporlar Alanya'nın il olması konusunda sıkıntı içermiyorsa Alanya il olsun. Bu bir siyasi irade. Siyasi irade il olsun derse Alanya yarın il olur. Seçim yaklaşıyor yine il konusu gündeme getiriliyor. Ancak bu gidişle ve siyasi iradeyle Alanya'nın il olması zor." dedi.

'DEĞİŞİM HEMEN OLMAZ'

Son olarak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'in projesi olan yat limanı ile Alanya iskelesindeki gemi ve tekneleri yer değiştirmesi projesi hakkında görüşlerini bildiren Takavut, "Onunla ilgili açıklamayı yapmıştım. Bu bir iki kişinin kararıyla hemen olmaz. Bir sürü prosedür var. Bunların aşılması gerekir. Bunların altyapısı hazırlanmalı. Teknik kişilerin görüşleri alınarak uygunsa yapılabilir." diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 13:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83