Alanya'ya yapılacak büfeler iptal edildi

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Büyükşehir'in yapacağı 20 büfenin iptal edildini söyledi. Takavut, "Bu iyi bir gelişmeydi. Çünkü artık buradaki bir tepkinin karşılığını almış olduk." dedi.

Alanya'ya yapılacak büfeler iptal edildi
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar neticesinde Alanya'da büyükşehire ait olan cadde ve bulvarlara 20 adet büfe yapılmasına karar verilmişti. Kararın ardından başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı olmak üzere pek çok kurum ve esnaf itiraz etmişti. Alanya'da yeteri sayıda büfe olduğunu düşünenlerin itirazları sonuç aldı. 

"HÜSEYİN GÜNEY SÖYLEDİ"

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut yapmış olduğu açıklama ile büfelerin iptal edildini söyledi. Takavut, "Yanlış olacağını söyledik büfelerin buralara yerleştirilmesinin. Çünkü o çevrede bulunan esnafların, marketlerin bundan zarar göreceğinden bahsettik, zaten yeterince de sahilde büfe olduğundan bahsettik. Şimdi görüyorum ki; Sayın Hüseyin Güney’le yaptığım görüşmede kendisinden aldığım bilgi büfelerin iptal olduğunu söyledi. Bu iyi bir gelişmeydi. Çünkü artık buradaki bir tepkinin karşılığını almış olduk. Ben sizlere de burada kamuoyu ile bizleri buluşturduğunuz için teşekkür ediyoruz sizlere." dedi.

"FACİA KAÇINILMAZ"

damlataş bölgesinde gördükleri bir aksaklık hakkında görüş bildiren Takavut, "Damlataş arkasında, Grand Okan’ın hemen arkasında bir mezarlık var. O mezarlığın deniz kısmında duvarda ciddi tehlikeler var. Onunla ilgili resimler çektik. Duvar ayrılmış, herhangi bir yağmurda veya en ufak bir sarsıntıda önünde de bir yürüyüş yolu olan o duvar çökebilir. Allah korusun yürüyenlere bir şey olabilir. Buradan yetkililere çağrı yapıyoruz. Bir an önce bu duvarın ya tamiri yada yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını talep ediyoruz. Aldığım bilgiye göre burayı büyükşehir belediyesi ilgileniyormuş." şeklinde konuştu.


TURİZME DEĞİNDİ

Turizm hakkında da deperlendirmelerde bulunan Takavut, "Yine her zaman olduğu gibi turizm konusuna değineceğiz. Bakınız şu anda haziran’ı ortaladık Turizmde birazcık hareket olmasına rağmen Rus pazarında Avrupa pazarının harekete geçmemesi nedeniyle özellikle esnaflar ciddi sıkıntı içersindeler. Otellerde bir derece fazla hareketlilik var, ancak otel içerisine giren müşteriler otelden dışarı çıkmıyorlar ve çevredeki esnaf da bundan yaralanamıyor. Esnafların durumu kötü. Buna acil Turizm Bakanlığı tarafından önlemler alınması gerekir. Bakınız yeni aldığım bir bilgi ve doğruluda var bunun; Ekonomi Bakanlığı tarafından Ocak-Nisan ayları 2017 içerisinde 76 tane tesise teşrif belgesi veriliyor. Bu belge 5,4,3,2 ve 1 yıldız oteller, butik oteller, apart oteller ve özel konaklama tesislerine veriliyor. Bunun da en fazla verildiği il Antalya. Burada oturup düşünmek lazım; her yıl binlerce yatak artarken turizmdeki artış yüzde olarak onu karşılamıyor. Sürekli olarak bir eksi yazıyor. Hatta Akdeniz bölgesinde otel yatırımlarının bile durdurulması gündemdeyken şimdi yeni teşrif belgeleriyle yeni otellerin yapılması doğru bir şey değil. Bunu da Turizm Bakanlığımızın herhalde ciddiye alıp, masaya yatırıp bu bölgenin insanlarıyla ve turizm dernekleriyle bu işi konuşmaları gerekir. Belki orada şunu söyleyecekler, orada haklı olabilirler: Bu tesisler yapıldığı zaman tesislerdeki istihdam söz konusu olabilecektir. Ancak oteller dolu olmasa istihdam da sağlanmaz. Bundan önceki yıllarda 80 90 elemanla çalışan oteller şu an da bunu 40 50 kişi ile nasıl götürebiliriz hesabını yapıyorlar, haklı olarak onu yapmak zorundalar yoksa o işletmeler de batar. O nedenle Turizm Bakanlığımızın Antalya bölgesinde özellikle otel yatırımları ile ilgili almış oldukları kararları gözden geçirmelerini istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83