Alanyalı bakan Çavuşoğlu tarihe geçti

Alanyalı bakan Çavuşoğlu tarihe geçti
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyet tarihinde görev yapan 49 Dışişleri Bakanı arasında görev süresi bakımından Fuat Köprülü’yü de geçerek 3. sıraya yükseldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Ağustos 2014 tarihinde Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Çavuşoğlu, ilk dönemini 30 Ağustos 2015 tarihine kadar sürdürdü. Bu süre içerisinde Çavuşoğlu tam 1 yıl 1 gün Dışişleri Bakanlığı yaptı. Bakan Çavuşoğlu, yaklaşık 3 ay sonra yani 24 Kasım 2015 tarihinde yeniden Dışişleri Bakanı oldu ve o tarihten bu yana bu görevini kesintisiz olarak başarıyla sürdürüyor. Bakan Çavuşoğlu, 18 Kasım 2020 tarihi itibariyle toplam 6 yıl 2 ay 19 gündür Dışişleri Bakanlığı yapıyor.

Cumhuriyet tarihinde en uzun süre Dışişleri Bakanlığı yapan isimler arasında 3. sıraya yerleşen Bakan Çavuşoğlu, bu tarih itibariyle 1 yıl 4 ay 1 gün daha görevde kalırsa, yine Türkiye Cumhuriyeti’nin efsane Dışişleri Bakanlarından olan, 2. sıradaki İhsan Sabri Çağlayangil’i de geçerek Cumhuriyet tarihinde en uzun süre Dışişleri Bakanlığı yapan 2. isim olacak. Bakan Çavuşoğlu, dünyada en uzun süre görev yapan mevcut Dışişleri Bakanları arasında Lavrov’dan sonra ikinci sırada. Sadece yabancı devlet başkanlarını tanıyan değil, yabancı devlet başkanlarının tanıdığı bir isim olan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin en çalkantılı döneminde (Suriye, Irak, S400 krizi vs.) başarıyla görev yaparak hem Türkiye’de, hem de dünyada iz bıraktı.

2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) ilk Türk ve Müslüman Başkanı seçilen, 2013 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı da yapan Çavuşoğlu, Antalya ve Alanya siyasetine de damga vurdu. Bakan Çavuşoğlu, Antalya’nın en uzun süre milletvekilliği yapan isimleri arasında Deniz Baykal’ın ardından ikinci sırada bulunuyor. Bakan Çavuşoğlu, aynı zamanda Antalya’nın en uzun süre bakanlık yapan siyasetçisi durumunda.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83