Alanyalı bakandan Fransa'ya çok sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Jean Yves Le Drian ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, dün, terör örgütü PYD/PKK'nın paravanı SDG'yi temsil eden bir heyetle görüşmesine tepki göstermişti.

Alanyalı bakandan Fransa'ya çok sert tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile telefonda görüştü.

Çavuşoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Fransa, çifte standard içinde. Bu terör örgütü Fransa'ya saldırmamış olabilir. Ama YPG ve PKK, Türkiye'de 40 bin kişinin ölümüne sebep olmuş bi örgüttür. YPG ve PKK arasında hiçbir fark yoktur. Fransa, bunu çok iyi biliyor ama bilmemezlikten geliyor. Fransa dürüst değil. Fransa'nın her konuda "Ben bir aracılık yapayım, ben bir araya gireyim" söyleminin boyutudur. Sen kimsin, terör örgütü ile Türkiye arasında arabuluculuk yapacaksın? Bu cesareti nereden buluyorsun?
Fransa, teröristlerin tarafında. YPG'nin amacı DEAŞ'la mücadele değildir, Suriye'yi bölmektir. YPG/PKK bugüne kadar bir çok Suriyeliyi sürgüne göndermiş ve elinden malı mülkünü almıştır. YPG/PKK ile mücadele bizim için hayati bir durumdur. Ukrayna da terör örgütleriyle mücadele eder, hakkıdır. Türkiye de mücadele eder, hakkıdır. Ayrıca şunu da söyleyeyim, ikide bir Afrin kantonu, Suriye kantonu. Korsika'ya kanton diyebilir misiniz Fransa'da? Nasıl onlara kanton diyemiyorsanız, Suriye'nin bir bölgesine de kanton diyemezsiniz. Fransa ne yazık ki objektifliğini tamamen yitirmiştir.

Trump'ın açıklaması

ABD Başkanı Trump, daha önce de Suriye'den çekileceğini söylemişti. Dün yaptığı açıklamanın ise şahsi bir açıklama olduğunu gördük."

Fransa'da dün Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Macron'un bazı PYD/PKK üyeleriyle bir araya geldiği belirtilmişti.

Fransa'nın PYD/PKK'ya Münbiç'e askeri destek gönderme sözü verdiği ifade edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83