'ALANYAMIZIN İL OLMASINI ÖNLEYEN...'

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü güncel gelişmeleri değerlendirmek için parti binalarında basın açıklaması gerçekleştirdi.

'ALANYAMIZIN İL OLMASINI ÖNLEYEN...'

 İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun gündeminde Alanya’nın il olması konusunda hafta içinde kamuoyunda yapılan tartışmalar vardı. Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun son açıklaması ile Alanya’nın il olmasının gündemlerinde olmadığını bildirmesi, tartışmayı bitirmek yerine tekrar gündeme taşıdı diyen Kurtoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu’na seslenerek “siz isteseniz bile Alanya sizin imzaladığınız, mecliste kabul ettiğiniz ve AB’ye uyum yasaları çerçevesinde çıkardığınız yasalar yüzünden zaten il olamayacaktı. Sayın Çavuşoğlu malumun ilanını yapmıştır” dedi. Alanya’nın il olması sevdası her Alanyalının ortak tutkusu olduğunu bilen iktidar ve muhalefet partilerine mensup siyasetçilerimiz şimdiye kadar gerçekleri gözden kaçırıp halkımızın umutları ile oynamayı seçmişlerdir diyerek sözlerine devam eden ilçe başkanı “ İkiz ihanet yasalarıyla başlayan süreç en son çıkarılan büyükşehir yasasıyla ülkemizin ve bölgemizin yapı taşlarıyla oynanmış ve üniter yapımız zedelenmiştir. Vatan Partisi milli hükümet programında bu ihanetlere son verilecek ve yeniden ülkemizin koşullarına uygun cumhuriyet kanunları uygulanacaktır. İşte ancak o zaman Alanya il olabilir” dedi.

banner111
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun basın açıklamasının detayları şöyle:

Bölgemizin ve ülkemizin seçkin siyaset adamı Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun son açıklaması ile Alanya’nın il olmasının gündemlerinde olmadığını bildirmesi, tartışmayı bitirmek yerine tekrar gündeme taşıdı. Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz il olmamız Sayın Çavuşoğlu’nun gündeminde olsa, bunu isteseler bile mevcut şartlarda bunu sağlamaları mümkün değildir. Başta esnaflarımız, turizmciler ve üreticilerimiz, ekonomik kriz altından çıkış beklerken gündeme getirilen bu konu ile ilgili görüşlerimizi Alanya halkı ile paylaşmak istedik.

Alanya’nın il olması sevdası her Alanyalının ortak tutkusu olduğunu bilen iktidar ve muhalefet partilerine mensup siyasetçilerimiz şimdiye kadar gerçekleri gözden kaçırıp halkımızın umutları ile oynamayı seçmişlerdir. Her konuda olduğu gibi bir şey yapmayıp bu önemli konuda da yapıyormuş gibi yapmayı tercih etmişlerdir. Hatırlanacağı gibi Alanya tam il olacağı sırada istatistik kurumundan sorumlu dönemin bölgemiz bakanlarından Tunca Toskay 2000 yılı sayım rakamlarını hatalı olduğunu öne sürmüş, 134.500 olan Alanya nüfusunu 83.500 indirerek kapıya gelen il olma fırsatının kaçmasına neden olmuştu. Alanya il olamayınca bilindiği gibi Düzce il yapılmıştı. Bizler Vatan Partisi olarak bu oyunun hiçbir yerinde olmadık ve gerçekleri halkımıza anlatmaya çalıştık. Şimdi de anlatmaya devam ediyoruz. Buradan Alanya halkına ve milletimize söz veriyoruz Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Milli Hükümet Alanya’mızı il yapacaktır. Bunu başaracak başka siyasi güç yoktur.

Avrupa Birliği bilindiği gibi ortak pazar olarak düşünülmüş ekonomik ağırlıklı bir örgütlenme iken gelişen şartlarda siyasi hedefleri de olan bir kuruluşa döndürüldü. Ülkemizi gümrük birliği anlaşması ile kapısına bağlayan topluluk tarihten gelen kompleksleri etkisiyle kendi deyimleri ile hazmedilebilir boyutta bir Türkiye yaratma yoluna girdiler. Bunun sonucu hazırladıkları AB uyum yasalarını bize dayattılar. Bu yasalar etnik ve mezhep temelinde Türkiye’nin eyaletlere bölünmesini ön görüyordu. İmzaladığımız bu  ihanet yasaları özet olarak mahalli idareleri güçlendirmek bunları siyasi, idari ve mali konularda özerk hale getirerek merkezi devlet yapısının zayıflatılması giderekte çökertilmesini hedef alıyordu. Çıkarılan büyükşehir yasası bu yolda atılan en önemli adımdı.

Büyük Türk milletinin tarihinden süzülüp gelen tecrübelerin eseri olan Cumhuriyetimizin yerel yönetimler yasası değiştirilmiş, toplumsal bünyemize tamamen aykırı ucube bir yerel yönetim yasası olan büyükşehir yasası yürürlüğe sokulmuştur.

İşte bu yüzden Güzel Alanya’mız il olma şansını yitirmiştir.Bu büyük şehir yasası yürürlükte olduğu sürece de il olamayacaktır,gerçek budur.

Bu yasanın uygulanması ile Köy düzeninde dağına, ormanına, suyuna, vatanına sahip olma örgütlenmesi yıkılarak her şeyimiz yağmaya açılmış ve yağmalanmaktadır.

Alanya’mızın il olmasını önleyen yasa aynı zamanda ülkemizin bölünüp yağmalanmasının da önünü açmaktadır.

Vatan savunmamız, bu dayatmaları yapan şer güçlerinin silahlı unsurları PKK ve destekçileri olan AB ve ABD ile savaşmaktadır. Onları hendeklere gömmektedir. Bu askeri başarılarımız ardından bize dayatılan bölücü, bünyemize uymayan kanun ve anlaşmaların tekrar Atatürk Cumhuriyeti yasaları haline dönüştürülmesi sağlanacaktır. Bu yapılmadığı taktirde cephede kanımız, canımızla kazandığımız mevziler, masa başında kaybedilmiş olur. Milletimiz bunu başaracak güçtedir. Mutlaka vatan savunması zaferi Milli Hükümetle taçlanacaktır. Bu hükümetin ilk kararları arasında büyükşehir yasası iptal edilecektir. Alanya’mızın il yapılması sağlanacaktır. Bu sunduğumuz yol dışında Alanya’nın il yapılmasına ilişkin başka bir yol öneren siyasi bir oluşum varsa sabırsızlıkla kamuoyu ile paylaşmasını bekliyor ve diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83