Apaydın'dan yerli ve milli eleştirisi

Apaydın'dan yerli ve milli eleştirisi
İYİ Parti Alanya İlçe Yönetiminin haftalık toplantısında konuşan İlçe Başkanı Apaydın, yerli ve milli üretimin samimiyetle yapılması halinde destekçisi olacaklarını belitti. Bunun yanı sıra Kanal İstanbul projesini de eleştiren Apaydın, “Ekonomi dardayken İstanbul’a Kanal açarak mı ekonomiyi genişleteceksiniz” dedi

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı ilçe teşkilat binasında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan yerli otomobil TOGG ile ilgili konuştu.

‘SAMİMİYETLE BİR YERLİ ÜRETİM YAPILMASI HALİNDE DESTEĞİMİZ BAKİ OLACAKTIR’

Apaydın, “Yerli ve Milli üretimin TOGG Markasıyla devrim yaptığını ifade edenlere bazı şeyleri hatırlatmak isteriz. Akla ve bilime dayalı üretimin sürekliliğini desteklemek için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz. Yalnız dikkatinizi çekmek istiyorum; sürekli yani devamlı bir üretim olursa, yaptıkları işin arkası gelirse. Şov işinden sıyırılıp, ülkedeki gelişmeleri takip eden insanları işi sorguladığında ‘Devrimin önünü kesemeyeceksiniz!’ nidalarını bir kenara bırakıp, samimiyetle bir yerli üretim yapılması halinde desteğimiz baki olacaktır. Keşke yerli araba üretimi çalışmalarını 2015’te üretilen yerli aracımızda da devam ettirebilselerdi. O dönemdeki programa göre araçları şu an kullanmamız gerekiyordu” diye konuştu.

APAYDIN’DAN YERLİ VE MİLLİ ELEŞTİRİSİ

Apaydın, 2015'te üretilen arabanın akıbeti hakkında da eleştiride bulunarak, “Fabrikasına ne oldu? İşçilerine ne oldu? Bunları sorguladığımızda aklın, bilimin, üretimin önüne geçtiğimizi ifade ediyorlar. Milli Savunma Sanayiimizin yüz akı tank palet fabrikamızı biz satmadık! Şeker üretimi konusunda dünyada önemli paya sahip olan şeker fabrikalarını da biz satmadık! Çiftçimizin ocağına incir ağacını dışarıdan ithal edilen ürünlerle biz dikmedik! Çiftçiye mazot fiyatlarını indirdik, sizlere böyle böyle kolaylıklar sağladık diye yalan söyleyip, destek yerine köstek olmadık! Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gözlerinin içine baka baka dışarıdan hayvan ithal etmedik! Bizler ülkemizin tohumundan üretilen, milletimizin elinin dokunduğu, kendi ürünlerimizin yemeğinin suyuna; kendi buğdayımızla üretilen ekmeği banmak istedik. Hepsi bu! İşlerini sorguladığımızda da yerli ve milli üretimi engelleyen insanlar biz olduk! Öyle mi” diyerek hükümeti yerli ve milli vurgusu üzerinden eleştirdi.

‘BİZ ALANYA'YI İL OLACAK HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Apaydın ayrıca Alanya Belediyesi’ni de eleştirerek, “Bir de bazı kişiler var; 82. Arabaya talibiz diye dikkat çekmeye çalışan... Belediyeyi ranttan kurtarsan, belediye bütçesini doğru işlere kullansan, önceki döneme göre belediyemiz tasarruf etse deriz ki evet! Güzel olur. Belediye bütçesi demek halkın bütçesi demek. Halkın ihtiyaçlarını halka en iyi şekilde teslim etmek demek. Yerli ve milli destek diyoruz. Belediye, yerli ve kendi halkını destekleyemiyorken 82. Arabaya talibim diyerek dikkat çekmek niye? Evet, bizlerde Alanya il olsun istiyoruz. Bunun için bizlerde girişimde bulunuyoruz. Ama biz şov yaparak değil; Alanya'yı il olacak hale getirmek için çalışıyoruz. Altı boş, tamamlanamayan yatırımlara destek vermiyoruz” diye konuştu.

KANAL İSTANBUL’U DA ELEŞTİRDİ

Uzun süredir tartışma konusu olan Kanal İstanbul hakkında da konuşan Apaydın, “Allah'tan arkadaş Kanal İstanbul'dan 82’nci geçen ben olmak istiyorum demedi, çok şükür.

Kanal İstanbul'u o bölgede yaşayan, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız istemiyor, emekli kılavuz kaptanlar o yoldan asla geçmezdim diyor. Gelin İstanbul'da referandum yapılsın deyince Cumhurbaşkanı da isteseniz de istemeseniz de yapacağım diyor. Kusura bakmayın ama siz bu milletin Cumhurbaşkanı değil miydiniz? Halkın taleplerini karşılamak ne zamandan beri siyasi savaşa malzeme edildi? Halk artık boşa para harcansın istemiyor. Bir de ya yap işlet devretle ya da milli hazineyle Kanal İstanbul'u yapacaklarını söylüyor. Geçenden ve geçmeyenden ücret alan yap-işlet-devretçilere gün doğdu. Gemisi olmayanda para öder artık. Eğer milli hazineyle yapılırsa vay halimize! Onca Eyt'li, onca işsiz varken, Asgari ücretliye damla damla ancak verirken, ekonomi dardayken İstanbul’a Kanal açarak mı ekonomiyi genişleteceksiniz. Yazık! Usandık artık! Sadece seçim dönemi hatırlanmaktan artık bu halk usandı! Normal şartlarda herkes yeni bir yıla başlayacağı için umut dolu, heyecan dolu olur. Bizde öyle mi? İçimizde bir yerlerde acaba yılbaşından sonra yine neye zam var? Acaba neyi evime alamayacağım diye düşünüyor! Cebini düşünüyor! Kanal İstanbul'u düşünmüyor” şeklinde konuştu.

‘2020 YILINDA DA İYİ'LER AİLESİNİ BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Yılın son toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Apaydın, “Yıl sonu değerlendirmesini arkadaşlarımızla yaptık ve 2020 yılında da İYİ'ler ailesini büyütmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2019 yılında bizlerle birlikte olsun ya da olmasın gönül bağı kurduğumuz kıymetli Alanya halkına iyi seneler diliyoruz. İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak 2020 yılında da Alanya'nın ve Türkiye'nin huzuru için çalışmalarımıza üstün gayretimizle devam edeceğiz. Herkese mutlu yıllar” diyerek herkesin yeni yılını kutladı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 20:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83