Apaydın'ın üye kıyımı genel merkezden döndü

Apaydın'ın üye kıyımı genel merkezden döndü
Kongre sürecine yeniden başlayan ve delege seçimlerine hazırlanan İYİ Parti’de İlçe Başkanı Apaydın’ın karşısına rakip olarak çıkacak Hilmi Er’in çalışmalarıyla partiye üye olanları listeden çıkardığı ortaya çıktı. Üyelerin askıya çıkan listede isimlerini bulamaları nedeniyle yapılan itiraz sonucu genel merkez duruma el attı.

Alanya’da 29 Mart’ta delege seçimi, 18 Nisan’da da ilçe kongresini gerçekleştirecek olan İYİ Parti’de korona virüs nedeniyle yaşanan iptallerin ardından yeniden kongre sürecine girildi. Bu kapsamda İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda kongrede oy kullanacak delegelerin seçimini 21 Haziran Pazar günü saat 10.00-17.00 arasında yapılacak. 20 Haziran mesai bitimine kadar delege adayı olmak isteyen üyelerin ikametgâh, kimlik fotokopisi ve dilekçe ile şahsen ilçe başkanlığına başvurmalarını isteyen İlçe Başkanı Yücel Apaydın, haftanın ilk gününde başvuruları almaya başladı.

700’E YAKIN ÜYELİK SİLİNMİŞ
Ancak, Apaydın’ın delege seçimleri için 5 Haziran’da askıya çıkarılan üye listesinde 700’e yakın üyeyi sildiği ortaya çıktı. İlçe başkan adayı olarak en güçlü rakip olan partili Hilmi Er’in yaptığı çalışmalarla partiye üye olanların Apaydın tarafından listeden çıkartıldığını gören partililer durumu genel merkezde bildirdi. Siyasi parti üyeliklerini e-devlet üzerinden kontrol edince parti üyesi olduklarını gören, ancak ilçe teşkilatındaki listede isimlerini bulamayanlar partililerin itirazı üzerine Apaydın’ın üye kıyımı genel merkezden döndü.

İLÇE BAŞKANININ YETKİSİ YOK
Parti tüzüğünde İYİ Parti’ye üye olmak isteyen ve üyelik şartlarını taşıyan kişinin, ilçe başkanlığı veya partinin resmi internet sitesi aracılığıyla başvuru yapabileceği ve bu şekilde yapılacak başvuruların da derhal ilçe başkanlığına bildirileceği, ilçe yönetiminin en geç on beş gün içinde karara bağlayacağı ifade ediliyor. Parti üyelik kaydı, durumun belgelenmiş olması şartıyla; ölüm, istifa, disiplin kurulu kararıyla ihraç, üyenin başka bir parti için çalışması, başvuruda gerçeğe aykırı bilgi verilmesi halinde ilçe yönetim kurulu kararıyla silinebiliyor. Tek başına ilçe başkanının üyelik silme yetkisi bulunmuyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 07:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83