Atatürk ve felsefesini anlatmak için geliyorlar

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi Alanya Temsilciliği “Atatürk ve Felsefesi” konulu panel düzenlenecek.

Atatürk ve felsefesini anlatmak için geliyorlar
Panelle ilgili açıklama yapan Ulusal Kanal Alanya temsilcisi Evren Kurtoğlu, "Atatürk’e saldırıların artığı bu dönemde buna karşı Alanyamıza çok önemli iki konuk getiriyoruz." dedi. Prof. Dr. Şahin Filiz ve Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç; 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 18:30’da Alanya Belediyesi Cuma Pazarı Düğün salonunda “Atatürk ve Felsefesi” konulu panel düzenleyeceklerini belirten Kurtoğlu bütün Alanya halkını bu panele davet etti. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerini ve gençlik örgütlerini bu panele ilgi göstermesini, sahip çıkmasını isteyen Ulusal Kanal Temsilcisi Evren Kurtoğlu, “Ülkemizin bugün yaşadığı sıkıntılardan çıkışının Atatürk’ü doğru anlamaktan ve onun felsefesine geri dönmekten geçtiğini.” belirtti.

Kurtoğlu’nun panelle ilgili açıklamasının ayrıntıları şöyle;

Bugünlerde eğitim sistemimizden Atatürk’ü silmeye çalışanlara sadece şunları söyletebiliriz. Bu yapılanlar beyhude çabalardır. Çünkü bu medrese eğitim sistemi 1920'lerde öldü. Türk Milleti Osmanlı Devleti'ni, padişah Vahdettin'i, Damat Ferit Hükümetini tarihin mezarlığına gömdü. Yerine Atatürk'ün Cumhuriyeti doğdu. Osmanlı'nın yeniçerisi öldü, yerine Mehmetçik doğdu. Medrese eğitim öldü, yerine laik, demokratik, bilimsel, çağdaş eğitim doğdu. Ölüyü diriltemezsiniz.

Bu millet, Atatürk'ten, cumhuriyetten, laik eğitimden ne kötülük gördü ki? Aksine esaretten bağımsızlığa ulaştık. Ümmetten millet olduk. Cehaletten kurtulduk. Yoksulluktan ayağımıza çarık bulamazken bugünlere ulaştık. Hatta ne zaman ki Atatürk'ün yolundan saptık başımız belalara girdi.

Bizler Atatürk’ü daha iyi anlamak ve anlatmak için Alanya’mızda bir panel düzenliyoruz. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerini ve gençlik örgütlerini bu panele ilgi göstermesini, sahip çıkmasını istiyoruz. Ülkemizin bugün yaşadığı sıkıntılardan çıkışının Atatürk’ü doğru anlamaktan ve onun felsefesine geri dönmekten geçmektedir.

Atatürk’e saldırıların artığı bu dönemde bu karşı Alanyamıza çok önemli iki konuk getiriyoruz. Prof. Dr. Şahin Filiz ve Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 18:30’da Alanya Belediyesi Cuma Pazarı Düğün salonunda “Atatürk ve Felsefesi” konulu panel verecekler. Tüm halkımız ve öğrencilerimiz davetlidir.

Prof. Dr. Şahin Filiz Kimdir?

01 Mart 1965 tarihinde Bolvadin/Afyonkarahisar’da doğdu. 1988’de S.Ü. İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 1991’de Felsefe ve Din Bilimleri’nden mastırını, 1995’te doktorasını tamamladı. 2000 yılında yine Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’nde doçentlik unvanını alarak aynı Fakültede 20 yıl görev yapmıştır. 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne profesör olarak atanmış ve göreve başlamıştır.

1992’de merkezi ABD’de bulunan bir kuruluşun davetlisi olarak Inter-Religious Seminar’a bir buçuk aylık süreyle tartışmacı ve dinleyici olarak New York’a davet edildi.

1993’de çalışmalarına İngilizce kaynaklar yanında Arapça doküman toplamak üzere 6 aylığına Kahire’ye gitti.

1995’de, Almanya’da bulunan Türk toplumunu ulusal dil ve kültür alanlarında aydınlatmak üzere üç ay süreyle Berlin ve Frankfurt’ta bulundu.

1997’de merkezi Kudüs’te bulunan The Elijah Summer School’un davetlisi olarak Modernizm ve İslam, Türk Din Anlayışı ve Dinler ve Kültürler Arası Etkileşimleri konu alan bir dizi panel, konferans ve sempozyumlara katılmak üzere 1 ay süreyle İsrail’de bulundu.

Filiz, 2000 yılında Harvard University, Department of Near Eastern Languages and Civilizations’da post-doktorasını yaptı. Araştırmalarıyla ilgili bir dizi seminer ve konferanslar verdi.

Şahin Filiz, yaklaşık 6 yıl S.Ü. İletişim Fakültesi’nde Felsefe ve S.Ü. Sosyoloji Bölümü’nde Felsefe, Felsefe Tarihi, Türk-İslam Düşüncesi ve Sosyoloji ve Etik derslerini; 1989’dan beri de S.Ü. İlahiyat Fakültesi’nde İslam Felsefesi, Türk Düşüncesi, Çağdaş İslam Düşünürleri, Karşılaştırmalı Batı ve İslam Düşüncesi ve Yeni Çağ Felsefesi derslerini vermiştir. 2001’den 2003’e kadar üç yıl, S.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü başkanlığını yürütmüştür.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Felsefesi, Türk-İslam Düşüncesi, Klasik İslam Felsefesi Metinleri, Karşılaştırmalı Batı ve İslam Düşüncesi derslerini, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Felsefe ve Ahlak Felsefesi, yine Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Sosyoloji ve Etik, Felsefe Tarihi ve Felsefeye Giriş derslerini lisans ve lisansüstü düzeyde vermiş olan Filiz, Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne Profesör olarak atandı. Halen görevini sürdürmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Şahin FİLİZ, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Uzmanlık alanı ve kapsamı: Felsefe, İslam Felsefesi, Dinlerde Mistisizm, İslam Tasavvufu, Türk Düşüncesi, İslam Düşüncesi, Ortaçağ Batı ve İslam Düşüncesi ve Modern Batı Düşüncesi, Felsefe Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Felsefe ve Düşünce Tarihi.

Prof Dr. Şahin FİLİZ’in yayınlanmış telif ve çeviri olmak üzere toplam 16 kitabı ve yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç Kimdir?

1943 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. (1966). Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.

İş hayatına Japonya Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra özel teşebbüse geçerek, IBM ve ITT gibi uluslar arası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Medya sektörüne geçerek, Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulundu.

Fiilen üstlendiği görev ne olursa olsun, 40 yıldan buyana Cumhuriyet Tarihimize ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdürüyor, dizi konferanslarında, hazırlayıp sunduğu TV programlarında, Yakın Çağ Tarihi’mizi, Cumhuriyetimizin Kazanımları’nı, Kurtuluş Savaşı’ mızı, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatıyor.

İlk Şiir kitabı “Prangalı Özlem”, 1972 yılında yayımlandı.

“ Uluslararası Terörizm ve Ermeni Terörü” çalışmasıyla, 1983 Şevket Bilgin Ödülü’nü kazandı.

Akşam Gazetesi için, “Son Üç Yüz Gün”, “Cumhuriyet’e Giden uzun İnce Yol”, “Büyük Taarruz” gibi diziler yazdı.

“Kurtuluş Savaşı” Gazetesi’ni yayınladı.

BEST FM’de 40 hafta süreyle, “Atatürk’ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı’nı anlattı.

“Türkiye Cumhuriyeti Tarihi 1699-1920” kitabı Maltepe Üniversitesi’nde ders kitabı olarak okutuluyor.

Diğer kitapları: “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli”, “Mondros’tan İstanbul’a”, “Samsun’dan Erzurum’a”,”Sivas’tan Ankara’ya” Cumhuriyet Kitapları tarafından yayınlandı. (2007).

“Ermeni Sorunu”, “ 19 Mayıs- Devrime İlk Adım”, “Rejimin Adı Cumhuriyet”,”Kaybettik: 10 Kasım” gibi belgesel gazeteler yayımladı.

EXPO TV’de, “Beni Hatırlayınız. Gazi Mustafa Kemal.” Programını 80 hafta süreyle hazırlayıp sundu.

TEKNOLOJİ TELEVİZYONU’nda 60 hafta boyunca, “Konuşan Tarih” programını hazırladı ve sundu, Atatürk’ü, devrimlerini, Cumhuriyet Tarihimizi anlattı.

T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı.

T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü.

Harp Akademileri Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Öğretim Üyesi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 17:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83