Bahçeli “Cumhur İttifakı Türkiye’yi kurtaracak”

MHP Lideri Bahçeli ittifakla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, "Cumhur İttifakı yüzde 52'nin altına düşmeyecek bir formülü sağlayabilirse yanlışlıklardan Türkiye'yi kurtarmış olur" dedi.

Bahçeli “Cumhur İttifakı Türkiye’yi kurtaracak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, AK Parti'ile yapılan ittifakla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Yerel seçim işbirliği: Cumhur İttifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Yenikapı ruhunun devamıdır. Türkiye'yi siyaseten şekillendirecek bir adımdır. Cumhur İttifakı 95 yıllık Cumhuriyet evresinin 3'üncü evresi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sırrı olmuştur. 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı yemin törenini gerçekleştirmiş, yarım saat sonra da Cumhurbaşkanlığı hükümetini kurmuştur. 24 Haziran seçimleri de bugünkü hali vermiştir. Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne evrilmesinden sonra karşısına 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri gelmiştir. Bu seçimi iyi okumak lazımdır. Bu seçimin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne etkisini ölçmek lazımdır. Karşılıklı bir anlayışla, Cumhur İttifakı'nın bakış açısıyla Mahalli İdareler seçimlerine yaklaşmakta fayda vardır" dedi.

banner111

'CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 52'NİN ALTINA DÜŞMEYECEK'

Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranının  yüzde 52'nin altına düşmeyeceğini belirten Bahçeli, "MHP bir formülle gelmiştir. X+Y=Z olması lazım. X AK Parti'dir, Y MHP'dir, Z de yüzde 52'dir. Cumhur İttifakı yüzde 52'nin altına düşmeyecek bir formülü sağlayabilirse yanlışlıklardan Türkiye'yi kurtarmış olur. Cumhur İttifakı devam etmektedir. Sağlam bir zeminde yürümektedir" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ NASIL BİR TAPLO İSTİYORSA, ÖYLE DEVAM EDEBİLİRİZ'

İttifakla ilgili en çok merak edilen konulardan birisi olan belediye meclis üyeliklerin de nasıl şekilleneceğini ile ilgili konuşan Bahçeli, "  Belediye meclis üyeliklerinde kendi adaylarıyla yarışacaktır. 51 ilin ilçelerinde kendi adaylarıyla yarışa devam edecektir. 30 büyükşehirde ise şu an için bir prensip anlayışı sağlanmıştır. İlçelerinde çalışmalar devam etmektedir. Birkaç gün içerisinde tamamlanmış olacak. 3-5 belediyeyi aldık-verdik tartışmasıyla ülkenin beka meselesini partinin altına seremeyiz. AK Parti nasıl bir tablo istiyorsa, öyle devam edebiliriz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 09:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83