Bahçeli’den önemli ittifak açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Bahçeli, "Türkiye, G-20 zirvesine haklı duruşuyla damgasını vurmuştur" dedi.

Bahçeli’den önemli ittifak açıklaması
Grup toplantısı sonrası sorularını yanıtlayan Bahçeli, AK Parti ile seçim ittifakıyla ilişkin de, "Şu anki çalışma 30 büyük şehrin belediye başkanı ve onun alt yapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. 2014-2018 verileri göz önünde bulundurulmakta. Partizanca değil akıllıca bir yol izlenmektedir. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

Engelli olmanın ne demek olduğunu samimiyetle analiz ettik. Diliyoruz ki engelsiz bir dünyanın kapıları aralansın. Eğer insanlık varsa bütün engeller bertaraf olmaya mahkumdur.

Parti olarak engelli kardeşlerimizle ilgili atılan her adımın arkasında duracağız. Yılın bir gününde değil her gününde engelli kardeşlerimizin yanındayız.

Kadınlarımız hayatın her alanında göz dolduruyor. İsimlerinden söz ettiriyorlar. Kadınlar kadar medeniyiz, kadınlar kadar güçlüyüz, kadınlar kadar insanız, kadınlar kadar haysiyetliyiz.

TÜRKİYE'NİN HAKLI DURUŞU DAMGASINI VURDU

Zulüm bu kadar sözünün geçtiği başka bir döneme tesadüf edemezsiniz. 13. G-20 zirvesi geçtiğimiz hafta toplanmış ülkemizi temsilen de Sayın cumhurbaşkanı katılım sağlamıştır. Türkiye haklı ve meşru duruşuyla damga vurmuş, sayın Cumhurbaşkanı'nın 1 Aralık'taki sözleri etkili ve isabetli olmuştur. Biz bu düşüncelere aynen ve eksiksiz iştirak ediyoruz. Kaşıkçı cinayetinde parmak izleri bulunan faillerin maskelerinin indirilmesi takdir edilesi bir duruştur. G-20'ye katılan ülkelerden bazıları teröre verdikleri destek nasıl açıklayacaklar. İnsanlık vicdanına nasıl açıklayacaklardır.

ABD'NİN GÖZLEM NOKTALARI KURMASI TAM BİR REZALETTİR

ABD'nin Suriye sınırında gözlem noktaları kurması tam bir rezalettir. ABD kimi kimden korumakta, neyi gözlemlemek için hazırlık yapmaktadır. Müttefikimiz olan ABD'nin YPG/PKK'ya gözcülük yapması kabul edilemez. Türkiye-ABD müttefikliğinin sorumlulukları vardır. ABD bu müttefikliğe duyarsız terörle yanak yanağadır.

ABD Savunma Bakanı güvenlik noktalarını ülkemize karşı tehditlere karşı kurduklarını söylüyor, şu yalana bakar mısınız? Türkiye hiç kimsenin korumasına ve gözetimine ihtiyaç duymayacak kudrete sahiptir.

Fırat'ın doğusu temizleninceye kadar hainler ile mücadeleden taviz yoktur, feri adım ise haramdır.

SUUDİ ARABİSTAN ÖNCE İŞLEDİĞİ VAHŞİ CİNAYETİN HESABINI VERSİN

Suriye'nin kuzey ve doğu sınırlarında teröristlerden oluşturulacak sözde sınır muhafızlarının parasal, eğitim, silah ve lojistik ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bazı Körfez ülkelerinin ABD ile ortak hareket edeceği söylenmektedir. İddialar doğruysa Kaşıkçı cinayetinin altından kalkamayan Suudi Arabistan yönetimi, Türkiye husumetini gizleyemeyen Birleşik Arap Emirlikleri, ABD'ye olan diyet borçlarını anlaşılan bu şekilde ödeyeceklerdir.

Emperyalizmin tutsağı olmuş bu ülkelerin neresi İslam, nereleri doğrudur? Türk milletine tuzak kuran, batıla mihmandarlık yapan iradesiz ve icazetli yönetimler biliniz ki İslam'ın sırtına saplanmış zehirli hançerden başka bir şey değilsiniz. Suudi Arabistan Allah'tan korkuyor, kuldan utanıyorsa önce işlediği vahşi cinayetin hesabını versin, bedelini ödesin. Türk ve Türkiye düşmanlarına omuz vermek, teröristlere destek sağlamak imanın, İslam'ın neresine sığacaktır?

CHP Genel Başkanı kayıptır, karanlıktadır. Almanya'dan yardım dilenmek manda özlemi değil midir? Sayın Kılıçdaroğlu, aklına geleni işleme, her ağacı taşlama Allah muhafaza kamyon farı görmüş tavşana dönersin.

30 BÜYÜKŞEHİRDE YOĞUNLAŞILDI

Bahçeli, grup toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "İki saygı değer yönetici çalışmalarını devam ettirmektedir. Önemli adımlar atılmıştır ve verimlidir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye dönüşüyle birlikte, kendi incelemelerini yaptıktan sonra görüşme istekleri olursa biz hazırız. Şu anki çalışma 30 büyük şehrin belediye başkanı ve onun alt yapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. 2014-2018 verileri göz önünde bulundurulmakta. Partizanca değil akıllıca bir yol izlenmektedir. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir" diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti'den Meclis Başkanlığının istendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Her defasında söylüyorum, MHP'de pazarlık söz konusu olmaz. Partimizin karşsında bir pazar vardır, her türlü sebze orada mevcuttur ve dileyen alıp satabilir. Ama bizim partimizde böyle şey olmaz. Meclis Başkanı henüz var" şeklinde konuştu.

 

banner111

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 12:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83