Bahşi'den AGC'ye medyanın sorunlarının çözümü için destek sözü

Bahşi'den AGC'ye medyanın sorunlarının çözümü için destek sözü
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Alanya temasları sırasında  AGC Başkanı Coşkun'u da ziyaret etti. Ziyarette yerel medyada yaşanan sorunlar konuşuldu. 

İYİ Parti Antalya Millet vekili Feridun Bahşi, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun'u ziyaret etti. AGC yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, milletvekiline İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, meclis üyeleri ve partililer eşlik etti. Ankara çalışmaları hakkında bilgi veren Bahşi, yerel medyanın sorunları ile ilgili kanun teklifi hazırladığından söz etti. Coşkun, Bahşi'ye yerel gazetelerin yaşadığı sorunları anlattı. Coşkun, yerel medyanın yaşadığı istihdam, resmi ilan, maliyet artışları gibi sorunlarından söz etti ve "gün geçtikçe gazetelerin kapanma riski artıyor. İnternet medyasının meslek yasası acilen çıkmalı" dedi. 

YASA TEKLİFİ OLARAK VERİLECEK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından hazırlanan 'Yerel basın Acil Durum Raporu'nun kendisine ulaştığını ifade eden Bahşi, Ankara'ya gittiğinde basın sektöründe yaşanan sorunların tek çatı altında toplayarak son şeklini vereceğini söyleyen Bahşi, "Yasa teklifi olarak vereceğiz" dedi. 

'SEKTÖR KÜÇÜLMEYE BAŞLADI'

Gazete sektörünün maliyetlerinin yükseldiğini ve resmi ilanlara sektörün ihtiyacının olduğunu hatırlatan Coşkun, "Dövizin gittiği nokta belli. Matbaa giderleri arttı. Ve bizlere kimse kağıtta indirim yapmıyor. Sektör küçülmeye başladı. Türkiye’nin başka illerinde gazeteler kararlar alarak haftada 2 gün çıkarıyorlar. Yerel medyaya sahip çıkılması gerekiyor" diye konuştu.  

BAHŞİ'DEN BASINA SÖZ

Sektörün sorunlarını dinledikten sonra Bahşi, basın için elinden geleni yapacağını söyledi. Bahşi, "Benim yapabileceğim ne varsa bana ilettiğiniz takdirde, kürsümü siz basın sektörü için kullanabilirim. Yeter ki bana ulaşın. Sorunlar noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2019, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83