Bahşi, Orman Bakanına Sapadere'yi sordu

Bahşi, Orman Bakanına Sapadere'yi sordu
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Sapadere’de tahrip olan 600 dönüm orman arazisinin yandaşlara verileceği iddiasını sordu.

Orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle imara açılan orman alanları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Feridun Bahşi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle imara açılan orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bahşi, sorusunun Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti Milletvekili Bahşi önergesinde, “Son yıllarda yapılan çalışmalarla ormanlarımızın, orman vasfını yitirdi gerekçesiyle imara açılması, devletin malı olan ormanlarımızın rant alanlarına dönüşmesine neden oluyor. Orman alanlarının ranta açılması aynı zamanda ekolojik açıdan da tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor. Ormanlar milli park, tabiat koruma alanları, sulak alan gibi ortamlarla iç içedir. Orman vasfının yitirildiği gerekçesi ile orman bütünü içinde kalan bir bölüm arazinin satılarak yapılaşmaya açılması ekosistemin parçalanmasına sebebiyet veriyor” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Bahşi, Tarım ve Orman Bakanı şu soruları sordu:
1-Antalya’daki orman vasfını yitirmiş alanlarının büyüklüğü ne kadardır? Bu alanların ilçelere göre dağılımı nasıldır?

2-Antalya’da son 10 yılda orman yangını sonucunda yok olan veya tahribata uğrayan ve imara açılan orman alanları hangileridir?

3-Antalya merkez ve ilçelerinde son 10 yılda ve yıllara göre hazineye ait ne kadar arsa, arazi ve taşınmazın satışı yapılmıştır? Bu satışlardan ne kadar gelir elde edilmiştir?

4-Orman alanlarında yaşanan yangınlar sonucunda orman vasfı niteliğini kaybetmiş mi olmaktadır?

5- Yangın sonucu tahribata uğrayan alanların yeniden ağaçlandırılması için yapılan faaliyetler nelerdir?
6-Daha önce Alanya ilçesi Sapadere bölgesinde çıkan yangın sonrası tahrip olan 600 dönüm orman arazisi hakkında halk arasında bu bölgenin bazı yandaşlara verileceği iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?

7-Aynı şekilde Gazipaşa ilçesi Macar Mahallesi’nde 200 dönüm orman arazisinin iktidara yakın isimlere verileceği iddia edilmektedir. Bu iddialar hakkında bir açıklamanız var mıdır? 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2020, 18:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83