BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İFTARDA RUSYA BRİFİNGİ

Rusya'dan hareket ederek saat 16.00'da Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inecek olan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, bu akşam ALTSO'nun Park Alanya'da vereceği iftarında Rusya'yla ilgili gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İFTARDA RUSYA BRİFİNGİ

 Rusya'daki temasları ile ilgili açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü(KEİ) 34.Bakanlar Konseyi'nde ülkemizin KEİ'ye yönelik vizyonunu paylaştık. KEİ, bilindiği gibi, ülkemizin girişimleri ile 25 Haziran 1992'de İstanbul Zirvesi sırasında yayımlanan bir Deklarasyon ile kurulmuştur. Avrupa ile Asya arasında yeni köprüler kurmak için KEİ'yi önemli bir kazanım olarak görüyoruz. KEİ, 90'lı yılların başındaki karşı sınamalara karşı bölgesel bir cevaptı.Ancak, bugün çok daha farklı sınamalarla karşı karşıyayız. Bu sebeple,KEİ'nin daha sonuç odaklı bir işbirliği ve kapsamlı reform sürecine girmesi gerekiyor.Bu yöndeki reform önerilerini destekliyoruz. Bu vesile ile KEİ Dönem Başkanlığı'nı devredecek Rusya'ya teşekkür ediyor, yeni Dönem Başkanı Sırbistan'a başarılar diliyoruz" dedi. 

banner111
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, bakan Çavuşoğlu'nun saat 16.00'da Alanya Gazipaşa Havalimanı'na ineceğini belirtti. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Park Alanya'da vereceği iftar programına katılacak olan Çavuşoğlu, Rusya'yla ilgili gelişmeleri de Alanyalılarla paylaşacak. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 12:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83