Bakan Çavuşoğlu: 'Türkler vizesiz seyahati hak ediyor'

5. Reform Eylem Grubu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla Ankara'da yapıldı. Toplantısı'nın ardından diğer bakanlarla ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu: 'Türkler vizesiz seyahati hak ediyor'

Türkiye'nin reform sürecine bağlılığını gösterdiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, bu toplantıda bir önceki REG Toplantısı'nda alınan kararların uygulanması noktasında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, reformların yanı sıra Avrupa Birliği ile yürütülen süreçlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarına işaret ederek, AB'den beklentilerini masaya yatırdıklarını dile getirdi.

“VİZE SERBEST OLMALI”

banner111

Bu kapsamda vize serbestisi, terörle mücadele, Gümrük Birliğinin güncellenmesi gibi AB ile atılabilecek adımları ele aldıkları bilgisini paylaşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde denetimden tekrar çıkmak için atmaları gereken adımları da değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Çavuşoğlu vize serbestisi için, "Vatandaşlarımız Avrupa'ya vizesiz seyahati hak ediyor. Haksız uygulamanın kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 11 sene Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde görev yaptığını, 2 sene başkanlık yaptığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Biz bunu hak etmiyoruz. Oradaki tabloyu da görüyoruz. Maalesef ideolojilere kurban edilmiş bir meclis var. Avrupa'nın ortak değerlerini aşındırmaya başlayan bir kurum olmaya başladı. 2014'te denetimden çıktık. Reformlarla çıktık. Önümüzdeki süreçte de yine denetimden çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 09:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83