Başkan Toklu, Ankara yolcusu

Aynı zamanda Büyük Kurultay Delegesi olan Mimar Mustafa Toklu, partisinin 6. Olağan Büyük Kurultayı'na katılmak üzere 17 Ağustos'ta Ankara'ya gidecek

Başkan Toklu, Ankara yolcusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Genel Başkan seçileceği AK Parti 6. Olağan Büyük Kurultayı, 18 Ağustos Pazar günü Ankara'da yapılacak. 

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu'nun da Büyük Kurultay Delegesi olarak katılacağı kurultayın sloganı ise “Millet bir, hedef bir” olacak. Kongrede Başkan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarının yer aldığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yenilenecek. MKYK'nın yarısına yakınının değişmesi bekleniyor. Kongrede 5-6 maddelik tüzük değişikliği de yapılacak. Yeni hükmet sistemine uyum kapsamında tüzükte yer alan hükümet kurma ve koalisyon ile ilgili bölümler kaldırılacak yerine ittifak düzenlemesi girecek. Yine tüzükte 550 olan milletvekili sayısı 600 olarak değiştirilecek. Binali Yıldırım ile başlayan genel başkan vekili uygulamasının yeni dönemde de devam etmesi bekleniyor. Hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan kongrenin ana sloganı ise "Millet bir, hedef bir." Kongreye 52 ülke devlet başkanı davet edildi.

ÇAVUŞOĞLU DA KONUŞACAK

AK Parti bugün 17'nci kuruluş yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutlayacak. Başkanlığını Dr. Serhat Albayrak'ın yaptığı düşünce kuruluşu SETA 'Kuruluşundan Bugüne AK Parti" sempozyumu düzenleyecek. Ankara Congresium'da gerçekleştirilecek sempozyumun açılış konuşmasını Başkan Erdoğan yapacak. Takdim konuşmasını SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'ın yapacağı sempozyda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Cavdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi isimler AK Parti ile yaşanan dönüşümü anlatacak.

ERDOĞAN'IN ŞİİR KASETİ HEDİYE EDİLECEK

AK Parti kongresinde kuruluş yıldönümü nedeniyle delege ve katılımcılara Erdoğan'ın engelleri tek tek nasıl aşıp bugünlere geldiğini anlatacak armağanlar da dağıtılacak. Bunlardan ilki Erdoğan'ın, Siirt'te okuduğu şiirnedeniyle cezaevine girmeden önce çıkardığı "Bu Şarkı Burada Bitmez" isimli şiir kaseti olacak. 1999'da yapılan kayıtta Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmede Mektup', Erdem Beyazıt'a ait 'Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair', İbrahim Sadri'nin 'Bizim Yaşadığımız' gibi şiirleri okudu. Diğer bir armağan ise AK Partili Yıllar" kitabı olacak. Kitap dört ciltten oluşuyor. Ekonomi, dış politika, toplum başlıklarında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2018, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83