Baykal orucunu iftar çadırında açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katıldı.

Baykal orucunu iftar çadırında açtı
Muratpaşa Belediyesi’nin Yıldız Mahallesinde Güvenlik, Memurevleri ve Varlık Mahalleleri’ni kapsayan iftar programına CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe ve vatandaşlar katıldı.

Komşularıyla sıraya girdi

Yıldız Mahallesi Pazar yerinde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftarda Uysal ailesi, yemeklerini almak için vatandaşlarla birlikte sıraya girdi, mercimek çorbası, tavuk sote pirinç pilavı ve irmik tatlısından oluşan iftariyeliklerini tabldotlarına alıp yerlerine geçti. İftar öncesi pazar yerini dolduran çocuklar da unutulmadı. Çocuklar, Hacivat - Karagöz gösterisi ve geleneksel çocuk oyunlarıyla iftar öncesi keyifli dakikalar yaşadı.
Hep birlikte edilen dualarının ardından Başkan Uysal, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk ve vatandaşlar hep birlikte orucunu açtı.
Başkan Uysal, Muratpaşa’nın asfaltından kaldırımına, park ve bahçelerinden değişen temizlik hizmetlerine ve 21 bin kişiye ulaşan sosyal yardım ağıyla son üç yılda yaşanan değişimi rakamlarla anlattı. Başkan Uysal, “Tüm bu hizmetleri sizlerin vergilerinizle yapıyoruz. Belediyenin bütçesini siz oluşturuyorsunuz. Bunları yapan sizsiniz, bunları övünmek için anlatmıyorum. Muratpaşa’da yan yana, can cana yaklaşımız, bu beraberliğimiz, kamu hizmeti aşkımız sonuçlarını veriyor. Hizmet rekorlarını hep berabere kırıyoruz” diye konuştu.

Bu günler birer fırsattır

Muratpaşa’da bir başka görevin de Muratpaşa sakinleri arasında birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek olduğunu dile getiren Başkan Uysal, “Bu kısaca tasada ve kederde birlik haline gelebilmektir. Muratapaşa’da yaşayan bütün komşularımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Milli bayramlarımızı ve diğer tüm özel günlerimizi atlamamalıyız. Bu birarada olmak, kenetlenmek, çocuklarımızın geleceğin beraber tanzim edebilmek için fırsattır. O nedenle her biri bizim için değerlidir. O nedenle özel günlerde birarada olmaya devam edeceğiz.”

İftar sonrası

Başkan Uysal ve Milletvekili Deniz Baykal daha sonra pazar yerine yakın bir kahvede çay içip mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 11:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83