BAYKAL VE AKAYDIN ALANYA'DA FENA KAPIŞTI

CHP’nin 35. Olağan İlçe Kongresine Antalya Milletvekilleri Baykal ve Akaydın’ın arasında geçen söz düellosu damga vurdu.

BAYKAL VE AKAYDIN ALANYA'DA FENA KAPIŞTI

 Dün Ali Takavut'un başkanlığı ile neticelenen Cumhuriyet Halk Partisi'nin Alanya kongresinde Baykal ile Akaydın arasında yaşanan söz düellosu kongreye damga vurdu. 

banner111
Parti tüzüğü gereği milletvekillerinin istediği zaman kongre de konuşma yapma hakkının olduğunun belirtilemesin ardından kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştiren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "80 yaşına kadar siyasette kalıp siyasetten emekli olmaya niyetim yok" diyen Akaydın'a isim vermeden konuşmasına karşılık verdi. Baykal, "CHP'nin derlenip toparlanmaya ihtiyacı var. Kongredeki konuşmalar gösteriyor ki CHP'de her şeyi konuşmaya ihtiyaç var. Öyle dokundurmalarla değil. Açık mert şekilde her şeyi ortaya koymalıyız" dedi. Baykal konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim her düzeyde yönetim sorunumuz var. Birisi bir yere geldi diye keyfi istediği şeyi yapabilme hakkı yok. İstediğini yapmaya kalkarsan huzuru bozar, dengeyi sarsar, partiyi içinden çıkılmaz hale sokarsın. CHP'nin Antalya'da nereden nereye geldiği ortada. Bir vekili iki yapabilmek başarıydı önce. 70'li yıllardan beri öyle yönettik ki partiye katkı sağlayanların her birisine teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu. 

‘KİMSEYE NİYE GELİYORSUN DEMEDİK’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olması için yaptıklarını anlatan Baykal, “Biri iki, ikiyi üç yaptık. Belediyeleri aldık, başkanları transfer ettik. Niye geliyorsun demedik. Gelenleri suçlamadık. 2009 seçimlerinde CHP Antalya'da iyi noktaya geldi. Böyle devam etmemesi için de bir neden yoktu. Ama Antalya'da kral öldü yaşasın yeni kral anlayışı ile siyaset çığırından çıktı. Yeniler çıktı, ne yaparsam o olur anlayışı içine girdiler. Kırılma noktası o oldu. Antalya siyaset kültüründe öyle bir şey yoktu. 2011'i iyi kötü idare ettik ama 2014'te iş çığırından çıktı. Yanlış aday belirlendi. Parti değil ben daha güçlü olurum diye kararlar alındı. Bu noktaya girdiği anda sıkıntılar kendini gösterdi. Her seçimde oy verdi vermedi tartışması yaşanır. Hiç bir anlamı yok. Doğru adayı gösterirsek hiç bir CHP'li başkasına oy vermez. Aday kim olursa olsun partiye oy verilir diye dayatma olmaz. Şunun kökünü kazıyacağım diye yola çıkarsan böyle ağlanır. Şimdi yeni parti hiyerarşisini kurmamız lazım. Bunu CHP'liler yapacak. Herkes haddini bilecek. Ben seçildim istediğimi yaparım diye bir şey yok. CHP tabanın dengesinin yön verdiği yeni bir hiyerarşi oturacak. Partinin başarısı için reçeteyi söylüyorum. 'Al sen su işleri belirle' diye kimsenin başına güvercin koydurmayacaksınız.

‘PARTİNİN YARISINI DIŞLAYARAK BAŞARIYA ULAŞILMAZ’

Partide yaşanan sıkıntılara da değinen Baykal, “Sıkıntıları bildiğim halde Antalya'da ön seçim olsun dedim. Alanya'da bu değişimin sinyalini gördüm. Şengül başkana teşekkür ediyorum. Alanya'yı severim, değerine saygı duyarım. Birileri ambargo koymuş olsa gerek Şengül başkana rağmen Alanya'da istediğimizi bulamadık. Çalışmayı başaramadık. Aman o gelmesin hesapları kalkacak. Halk ve partili kimi isterse, o zaman o gelecek. Dün gelmiş bugün partinin yapısını kendi kafasına göre ayarlayıp partiye güç verenleri dışlarsan işte böyle olur. Seçim de kaybedilir. Partinin yarısını dışlayarak başarıya ulaşılmaz. Herkes çalışsın. Ben de huzur içinde kimsenin ambargosunu maruz kalmadan Alanya'ya çalışmaya geleyim. Suçlamaların arkasında eziklik yatar. Herkes tepeden bakma anlayışını bir kenara bıraksın” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 12:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83