Baysal: "En kötü durumdaki belediyelerin neredeyse tamamı AK Partili"

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağanüstü toplantısında konuşan CHP Basın Sözcüsü Can Baysal, “Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinin tamamının, CHP'li belediyeler tarafından idare edilildiği, en kötü durumdakilerin de neredeyse tamamının AK Partili belediyeler tarafından yönetildiği görülmektedir” dedi.

Baysal: "En kötü durumdaki belediyelerin neredeyse tamamı AK Partili"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) haftalık olağanüstü yönetim kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan CHP Basın Sözcüsü gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarına İstanbul'da şehit düşen 4 askerimize rahmet dileklerini sunarak başlayan Baysal, ‘Altın Avcısı’ lakabıyla bilinen İrem Yaman hakkında da konuştu. Baysal, “Hep kötü şeyler yok, bazen ülkemizi gururlandıran haberler de alıyoruz. Bunların sonuncusunu tekvando grubu tarafından en başarılı sporcu seçilen çok sevgili İrem Yaman ile yaşadık. Bize bu gururu yaşatan Altın Avcısı İrem Yaman'ı tebrik ediyoruz” dedi.

“CHP’li belediyeler her alanda farkını ortaya koyuyor”

CHP’li belediyelerin her alanda fark yarattığının altını çizen Baysal, “Kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler kriterlerine göre hazırlanan İNGEV raporları açıklandı. Buna göre Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinin tamamının, CHP'li belediyeler tarafından idare edildiği, en kötü durumdakilerin de neredeyse tamamının AK Partili belediyeler tarafından yönetildiği görülmektedir. Belki bu durum tam tersi olsa idi buna sevinen bir çok kişi olabilirdi. Lakin bugün burada bunu açıklamamızın sebebi, buna sevinmemiz değil, tam tersi duyduğumuz üzüntüdür. Keşke orada bulunan vatandaşlarımız da CHP'li belediyelerin yaratmış olduğu hizmet kalitesinden yararlanabilseydi” diye konuştu.

“Türkiye'yi 16 yıldır yöneten sayın Erdoğan, özeleştiri vermelidir'

Duruma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özeleştiriye davet eden Baysal "Maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu raporlara çok kızmış olmalı ki başta Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli gibi ilçeler olmak üzere yaşayanlara çok ağır sözler söylemiş ve serzenişte bulunmuştur. Peki, neden? İstanbul'u 25, Türkiye'yi ise 16 yıldır yöneten kendisidir. Bu ilçeler başka bir ülkenin ilçeleri de değildir. Türkiye'nin ilçeleridir. Özellikle bu ilçelere neden üvey evlat muamelesi yapılmaktadır?" şeklinde konuştu.

“Yüzde 50'nin değil, herkesin cumhurbaşkanı olmak çok daha iyidir”

Baysal, ülkede yaşanan ayrışmaya dikkat çekerek nedeninin kullanılan öfke dili olduğuna vurgu yaptı. Konuşmasına Erdoğan'ı herkesin Cumhurbaşkanı olmaya davet ederek "Ülkemizde ciddi anlamda ekonomik bir kriz var. Ve bu kriz, kronikleşmiş durumda. Sayın Erdoğan'ın kızmış olduğu ilçelerde araştırmalar yapılsın. Herhangi bir rant söz konusu mu ortaya çıksın? Bu kızılan ilçelerde, işçiler, emekçiler, günde neredeyse 100 hastaya bakan doktorlar, gelirlerinin yarısını vergi olarak ödeyen mühendisler, garsonlar ve berberler yaşıyor. Örnek vermek gerekirse Kadıköy'de yaşayan vatandaşla, Bağcılar'da yaşayan vatandaş arasındaki en büyük fark CHP'li belediyecilik anlayışıdır. Alınan hizmet ve kalite farkıdır. Ben buradan Sayın Erdoğan'a bir kez daha söylemek istiyorum: Beyan ettiği gibi yalnız yüzde 50'nin değil, herkesin Cumhurbaşkanı olmak çok daha iyidir" dedi.

“Martın sonu bahar”

banner111

Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından halkın iktidarını kuracaklarını kaydeden Baysal "Allah'ın izniyle el ele, sevgi ve saygıyla martın sonu bahar Bir de şimdilik arşivden bir yönetim masası görüntüsü alalım. Geldiğimde aktaracağım.

 


Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83