'BEN OLSAM SAHİL BÜFELERİNİ İSTEMEZDİM'

Seçim çalışmalarına Alanya'da devam eden CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın Alanya'nın 41 sahil büfesinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi ile ilgili konuştu. Akaydın, "Ben olsam istemezdim" dedi.

'BEN OLSAM SAHİL BÜFELERİNİ İSTEMEZDİM'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın seçim çalışmalarına bugünde Alanya’da devam etti. Dün Alanya Belediye Meclis Toplantısına katılan Akaydın, bugün CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve CHP Antalya Milletvekili aday Adayı Murat Özçelik’le birlikte Alanya sanayisinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

‘BÜYÜKŞEHİR YANDAŞLARINI ZENGİN ETME DERDİNDE’

Seçim çalışmaları kapsamında sanayi esnafını ziyaret eden Akaydın 1 Kasım seçimleri için esnaftan destek istedi. Ziyaretler sırasında dün Alanya Belediye Meclisi’nde tartışılan Alanya’nın sahil büfelerinin Antalya Büyükşehir’e verilmesi hakkında bir açıklama yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çıkardığı ‘Büyükşehir’ yasasını eleştiren Akaydın, yerel yönetimlerde tüm Türkiye’de büyük bir hoşnutsuzluk yaşandığını belirtti. Hoşnutsuzluğun nedenini kapatılan belde belediyelere bağlayan Akaydın, “Büyükşehir Belediyesi’nin amacı iktidarın da desteğiyle kendi yandaşlarını zengin etme ve diğer beldelerde bulunan büfeleri ranta peşkeş çekmektir” dedi.

‘VALİ BEY’İN TAVRI YANLIŞ’

Dün katıldığı Alanya Belediye Meclis Toplantısı’nda da konunun tartışıldığını hatırlatan Akaydın, “Dün de gördük ki AK Partililer hariç herkes büfelerin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesini istemiyor. Sanıyorum Alanya Belediye Başkanımız da konuyu mahkemeye taşıyacak. Açıkçası Vali Bey’i de bu yaptığı uygulamadan dolayı ilk defa eleştiriyorum. Çünkü valiler devletin valisi olmak zorundadırlar. Hükümetin valisi olamazlar. Son yıllarda maalesef valilerimizin tamamı hükümetin valisi gibi davranıyor. Bu da çok ciddi yaralara yol açıyor” şeklinde konuştu.

‘BEN OLSAM İSTEMEZDİM’

Bir gazetecinin ‘Bugün belediye başkanı siz olsaydınız, sahil büfelerini ister miydiniz?’ sorusu “İstemezdim” cevabı veren Akaydın, daha önceki belediye başkanlığı döneminde yaptığı bir uygulamayı örnek gösterdi. Akaydın, “Ben beş yıl boyunca belediye başkanlığı yaparken bazı büyük caddelerin büyükşehirde olmasına rağmen ben diğer belediyelerden bunları almadım. Ben o zaman beş tane merkez ilçenin de belediye başkanıydım. Ne Kepez Belediye başkanından ne de Döşemealtı’nın AK Partili belediye başkanlarından herhangi bir talebim olmadı. Hakkım olduğu halde istemedim” dedi.

Akaydın “Ainesi iştir kişinin lafına bakılmaz” diyerek sahil büfeleri konusunda Alanya Belediyesi’ne destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 15:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83