Berberoğlu'na 'Aday ol' baskısı

3 yıllık görev süresinde Alanya'da AK Parti'ye zirve yaptıran Mustafa Berberoğlu'nun kongrede yeniden ilçe başkanlığına aday olması için büyük baskı var

Berberoğlu'na 'Aday ol' baskısı

 alanyaadres.com/Özel Haber

banner111
AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın olağan genel kurulu 19 Ağustos ile 12 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Kongreyle ilgili genel merkezin düğmeye basması üzerine Alanya'da seçim çalışmaları başladı. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uygun olduğu bir günde kongenin yapılacağını belirten AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin 
yeniden aday olup, olmayacağına ilişkin sorusuna "Şuan için bir şey düşünmedik. Arkadaşlarla görüşmedik, bu tarihlerde dün belli oldu. Önümüzdeki süreçte bir değerlendirme yapıp, arkadaşlarla bir görüşüp, bir karar vereceğiz" yanıtı vermişti. Berberoğlu'nun başarılı bir üç yıl geçirdiğini ve AK Parti'nin 3 yılda Alanya'da zirve yaptığını belirten parti tabanı, yeniden aday olması için baskı yapıyor. 

İşte Mustafa Berberoğlu'nun karnesi

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Alanya'da AK Parti 51 bin 847 oy ile yüzde 33.4 oranını yakalayarak Alanya Belediye Başkanlığını MHP'ye kaptırmıştı. Ondan sonraki süreçte AK Parti'nin Alanya İlçe Başkanlığı'na Mustafa Berberoğlu geçti. 

Belediye Başkanlığını MHP'ye kaptıran AK Parti, Berberoğlu ile ilk defa bir seçim için kolları sıvadı. 7 Haziran'da yapılan Genel Seçimlerde AK Parti oyunu yüzde 40.77'ye yükselterek seçimden birinci parti olarak çıktı. Alanya'dan 62 bin 461 oy alan Berberoğlu tam manasıyla partisini hazırladığı seçimlerde bir önceki genel seçime göre yüzde 10 oy artışı AK Parti içerisinde büyük takdir topladı. Berberoğlu'nun başında bulunduğu AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Türkiye genelinde AK Parti'nin oyları yüzde 7-8 gerilediği bu dönemde oylarını yüzde 10 arttırarak tarihi bir başarıyı getirdiler. 

Berberoğlu'nun bir sonraki sınavı ise 1 Kasım 2015 seçimleri oldu. 7 Haziran'da kurulamayan hükümet dolayısıyla Türk halkı tekrar sandık başına gitti. Berberoğlu bu seçimde başarasını katladı. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.44 alarak neredeyse Alanya'daki her iki kişiden birinin oyunu aldı. 

16 Nisan'da yapılan referandum için de yoğun bir çalışma dönemi geçiren Berberoğlu; Ankara, İstanbul, Antalya, Adana gibi bir çok büyük şehirde 'hayır' oylarının önde olduğu seçimde Alanya'da yüzde 80 bin 355 kişinin oyunu alarak 48.86 oranını yakaladı. 

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Berberoğlu başarısız diyen bir çok vatandaş ve muhtarlar rakamlar göz önüne alındığında Berberoğlu'na haksızlık yapıldığı görüşünde birleşti.

Berberoğlu'nun bu başarılı grafiğinde teşkilatla uyumlu çalışması, halkla iyi ilişkiler kurması ve şehrin siyasi yapısını iyi bilmesi gibi faktörlerin öne çıktığı da belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83